Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣΒίντεο καταγράφει τη στιγμή που τα κοντέινερ πέφτουν στη θάλασσα από το...

Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που τα κοντέινερ πέφτουν στη θάλασσα από το MSC Zoe

Βίντεο της Ολλανδικής ακτοφυλακής καταγράφει τη στιγμή που τα κοντέινερ πέφτουν στη θάλασσα από το MSC Zoe

πατήστε πάνω στην εικόνα για το βίντεο

Μπροστά σ’ ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι πέντε ολλανδικών νησιών στη Βόρεια Θάλασσα καθώς ξεβράστηκαν στις ακτές δεκάδες κοντέινερ με τηλεοράσεις, παιχνίδια, ρούχα και άλλα αντικείμενα.

Όμως οι Αρχές έχουν σημάνει συναγερμό καθώς σε ορισμένα από τα 270 εμπορευματοκιβώτια που έπεσαν από ένα από τα μεγαλύτερα φορτηγά πλοία στη Βόρεια Θάλασσα, το MSC Zoe, περιέχονται επικίνδυνα χημικά, σε ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά αυτού του είδους.

Το φορτίο έπεσε κοντά στο γερμανικό νησί Μπόρκουμ, αλλά παρασύρθηκε από τα ρεύματα προς τα νοτιοδυτικά.

Δεν έχει καταστεί σαφές ακόμη πόσα από τα κοντέινερ βυθίστηκαν και πόσα συνεχίζουν να επιπλέουν και θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τη θαλάσσια κυκλοφορία ή για τους συλλέκτες που σπεύδουν στις παραλίες, αφότου πληροφορήθηκαν το συμβάν.

Ένας σάκος με 25 κιλά οργανικού υπεροξειδίου, μιας ισχυρής λευκαντικής ουσίας που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα, εκβράστηκε μεταξύ των δεκάδων άλλων κοντέινερ από το πλοίο, που εμφανίστηκαν στα ολλανδικά νησιά Τερτσέλινγκ, Φλίελαντ, Άμελαντ και Στσιερμονίκογκ.

Τουλάχιστον τρία από τα κοντέινερ πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν επικίνδυνα χημικά.

Ολλανδοί στρατιώτες κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στο καθάρισμα των ακτών. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών προειδοποιούν τους εθελοντές να μην αγγίζουν τα εμπορευματοκιβώτια, ωστόσο κυνηγοί θησαυρών έχουν επίσης σπεύσει στο σημείο εποφθαλμιώντας το φορτίο, όπως παπούτσια, κούκλες και επίπεδες τηλεοράσεις.

Το υπεροξείδιο μεταφέρθηκε μακριά χωρίς κανένα πρόβλημα, επισήμαναν οι αρχές του Φρίεσλαντ.

Το MSC Zoe είναι καταχωρημένο στο νηολόγιο του Παναμά και περιγράφεται ως το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ικανό να μεταφέρει έως και 19.000 εμπορευματοκιβώτια. Το πλοίο βρέθηκε εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής καθώς η καταιγίδα Zeetje σφυροκοπούσε τη βόρεια Γερμανία με ισχυρότατους ανέμους το βράδυ της Τρίτης. Τότε ήταν που κύματα ύψους έως και 10 μέτρων κλυδώνισαν το πλοίο με αποτέλεσμα να χάσει μέρος του φορτίου του ενώ διέπλεε τη θάλασσα Βάντεν προερχόμενο από το λιμάνι της Αμβέρσας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ