Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕγκαταλείπουν την Ταϊλάνδη χιλιάδες τουρίστες

Εγκαταλείπουν την Ταϊλάνδη χιλιάδες τουρίστες

Ο φόβος για τις συνέπειες της ισχυρής καταιγίδας «Παμπούκ» οδηγεί δεκάδες χιλιάδες τουρίστες  να εγκαταλείψουν  πολλά νησιά του κόλπου της Ταϊλάνδης.  Η τροπική καταιγίδα  αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις, σφοδρούς ανέμους και κύματα ύψους τουλάχιστον πέντε μέτρων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

 

Παρά το ότι δεν υπάρχει  επίσημη εντολή εγκατάλειψης των νησιών, οι τουρίστες άρχισαν να απομακρύνονται από χθες, ενώ η τροπική καταιγίδα σύμφωνα με τις προγνώσεις, θα  πλήξει αύριο Παρασκευή το βράδυ τα νησιά Κο Σαμούι, Κο Πανγκάν και Κο Τάο.

Μέχρι σήμερα υπολογίζεται  ότι 30.000 ως 50.000 άνθρωποι έχουν φύγει μετά τις γιορτές της 31ης Δεκεμβρίου. Στο Κο Σαμούι οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν καταφύγια για αυτούς που θα αποφασίσουν να μην φύγουν.

Οι μετεωρολόγοι περιμένουν κύματα ύψους 5 έως 7 μέτρων κοντά στο επίκεντρο,  αλλά  δεν αναμένουν  την μετατροπής της «Παμπούκ» σε τυφώνα. Προβλέψεις  για τη διάρκεια της και για το πόσο έντονα θα είναι τελικά τα καιρικά φαινόμενα είναι δύσκολο να γίνουν.

Η Παμπούκ αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις και σε άλλες τουριστικές περιοχές της Θάλασσας Ανταμάν, όπως το Κράμπι και στις γειτονικές επαρχίες της Μαλαισίας Πατανί, Ναραθιουάτ και Γιάλα.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ