Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΠαρουσιάσθηκε το βιβλίο του Π.Δημάκη «Το Βερβενιώτικο Ιδίωμα»

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο του Π.Δημάκη «Το Βερβενιώτικο Ιδίωμα»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ζαφείρη η παρουσίαση του βιβλίου «Το Βερβενιώτικο Ιδίωμα», του Παναγιώτη Δημάκη.

 

Το βιβλίο περιλαμβάνει 2700 λέξεις και φράσεις που ακούγονταν σε καθημερινές συνομολίες και ομιλούνταν από τους παλαιοτέρους κατοίκους στα Βέρβενα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κυνουρίας,που  όμως χάνονται καθημερινά ή  χάθηκαν αισθητά  μέσα στον χρόνο…

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο βουλευτής Αρκαδίας-ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαηλιού, ο δήμαρχος Π.Μαντάς, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δ.Σ και δ/σ, ιερείς της περιοχής, ο πρόεδρος της τ/κ Βερβένων Ν.Καρκούλης, της δ/κ Άστρους και πλήθος κόσμου από την περιοχή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο συγγραφέας, προσέφερε απλόχερα τα δικαιώματα του  στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Κνακεάτις Άρτεμις» καθώς και τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου , για τις ανάγκες των Πολιτιστικών δράσεων του Συλλόγου. Στο σύλλογο μπορούν να απευθυνθούν όσοι ενδιαφέρονται για την αγορά του βιβλίου, το οποίο αποτελεί «λαογραφικό μουσείο διάσωσης ιδιωμάτων λέξεων.»

 

Πηγή:www.astros-kynourianews.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ