Παρουσιάσθηκε το βιβλίο του Π.Δημάκη «Το Βερβενιώτικο Ιδίωμα»

- Advertisement -

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ζαφείρη η παρουσίαση του βιβλίου «Το Βερβενιώτικο Ιδίωμα», του Παναγιώτη Δημάκη.

 

- Advertisement -

Το βιβλίο περιλαμβάνει 2700 λέξεις και φράσεις που ακούγονταν σε καθημερινές συνομολίες και ομιλούνταν από τους παλαιοτέρους κατοίκους στα Βέρβενα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κυνουρίας,που  όμως χάνονται καθημερινά ή  χάθηκαν αισθητά  μέσα στον χρόνο…

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο βουλευτής Αρκαδίας-ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαηλιού, ο δήμαρχος Π.Μαντάς, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δ.Σ και δ/σ, ιερείς της περιοχής, ο πρόεδρος της τ/κ Βερβένων Ν.Καρκούλης, της δ/κ Άστρους και πλήθος κόσμου από την περιοχή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο συγγραφέας, προσέφερε απλόχερα τα δικαιώματα του  στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Κνακεάτις Άρτεμις» καθώς και τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου , για τις ανάγκες των Πολιτιστικών δράσεων του Συλλόγου. Στο σύλλογο μπορούν να απευθυνθούν όσοι ενδιαφέρονται για την αγορά του βιβλίου, το οποίο αποτελεί «λαογραφικό μουσείο διάσωσης ιδιωμάτων λέξεων.»

 

Πηγή:www.astros-kynourianews.gr

- Advertisement -

________________