320.000 ευρώ παίρνουν οι πληγέντες του “Ζορμπά” στο Δήμο Άργους-Μυκηνών

- Advertisement -

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα ενημερωθήκαμε σήμερα ότι ενεκρίθησαν επιχορηγήσεις ύψους 320 χιλιάδων ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από την έλευση του “Ζορμπά” στο Δήμο Άργους- Μυκηνών.

- Advertisement -


Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε επιχορηγήσεις συνολικού ποσού 10.328.488,80ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία, για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας και την ένταξη πράξεων στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΦιλόΔημοςΙΙ».

Επιπλέον, εγκρίθηκαν οι επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 6.531.509,44 ευρώ, σε δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, όπως προβλέπεται από το Ν.Δ. 57/1973 και την αριθμ. Π2/οικ.2673/2001 ΚΥΑ, με σκοπό την κάλυψη δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών και αντικατάστασης οικοσκευής λόγω φυσικών καταστροφών.

 

- Advertisement -