Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ ιστορική μελέτη "Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212 – 1822)" την...

Η ιστορική μελέτη “Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212 – 1822)” την Παρασκευή στο Βουλευτικό

Παρουσιάζεται την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 7μμ., στην αίθουσα του Βουλευτικού, η ιστορική μελέτη “Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212 – 1822), του Δημήτρη Κ. Οικονομόπουλου. 

 

Ο συγγραφέας ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, “απολαμβάνοντας την χαρά της ιστορικής μάθησης για την αναζήτηση της οποίας ανεξίτηλα τον σημάδεψε η ευλογημένη γενέθλια πολιτεία”, όπως ο ίδιος αναγράφει στο σύντομο βιογραφικό του,

Στο βιβλίο του ο Δημήτρης Κ. Οικονομόπουλος μελετά την Ιστορία του Ναυπλίου μιας συγκεκριμένης εποχής – της περιόδου των 610 χρόνων που η πόλη τελούσε συνεχώς υπό την εναλλασσόμενη κυριαρχία των Φράγκων, των Βενετών και των Τούρκων. Οι πηγές στις οποίες στηρίζεται η μελέτη, η γάργαρη γλώσσα του Δημήτρη Κ. Οικονομόπουλου και η πλοκή άγνωστων γεγονότων που έλαβαν χώρα σε μια σκοτεινή για την πόλη μας εποχή, κατατάσσουν το βιβλίο στα σημαντικά συγγράμματα που αποτελούν παρακαταθήκη για το Ναύπλιο.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” -όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή του- αισθάνεται υπερήφανος γιατί προσθέτει στην ιστορική αλήθεια μια μελέτη που ρίχνει φως σε άγνωστες πτυχές γεγονότων που διαδραματίστηκαν κατά το παρελθόν στον χώρο που ζούμε.

Η έκδοση του βιβλίου χρηματοδοτήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τον Δήμο Ναυπλίου και τον σύλλογο “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ”, στους οποίους και θα πρέπει να αποδοθούν ευχαριστίες για τις ευαισθησίες τους και την αρωγή τους.

Το διαχρονικό ταξίδι που θα προσφέρουν οι ομιλητές προσκαλούνται να παρακολουθήσουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου και, κυρίως, όλοι οι Αναπλιώτες και οι μελετητές – φίλοι της ιστορικής αλήθειας.”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ