Καταστρέφεται η δημοτική περιουσία στην θέση “Μύλος” Ερμιονίδας

- Advertisement -

Το ζήτημα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το δημοτικό αναψυκτήριο στην θέση «Μύλος» Ερμιόνης, απασχολεί την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Ερμιονίδας.

- Advertisement -

 

Το θέμα άνοιξε η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης, η οποία ανέφερε στον ιστότοπό της:

Ο μύλος Ερμιόνης και η κατάντια του. Nα προσθέσω εγώ σημαντική δημοτική περιουσία μένει αναξιοποίητη. Η Ερμιόνη αλλά και η Ερμιονίδα αφήνει έρημο και ερείπιο το “καλύτερο μπαλκόνι της” . Επιβεβαιώνεται η συνήθης αδυναμία της τοπικής μας αυτοδιοίκησης -διαχρονικα να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της. Και οτι μπαινει στην τοπική μας μικροπολιτική μας ατζέντα απλα χάνεται..

Ένα από τα ομορφότερα σημεία της Ερμιόνης που πολλοί επισκέπτονται  για  να θαυμάσουν την πανοραμική θέα της, κατάντησε η ντροπή του τόπου. Έχει υποστεί βανδαλισμούς μια δημόσια περιουσία και έχει γίνει ένα άκρως επικίνδυνο μέρος για τους  επισκέπτες.

Κύριοι, έως ότου αποφασίσετε να  τον αξιοποιήσετε, οφείλετε να περιφράξετε το χώρο και να  υπάρχει επισήμανση ότι είναι επικίνδυνος.

Είσαστε υπεύθυνοι εάν προκληθεί κάποιο ατύχημα.”

Την σκυτάλη πήρε η δημοτική παράταξη του κ.Λάμπρου, που με ανακοίνωσή της ζητεί το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δοθεί λύση.

Η ανακοίνωση της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας:

ΘΕΜΑ : Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ «ΜΥΛΟΣ» ΣΤΗΝ ΔΚ ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Κύριε Δήμαρχε

Με επιστολή μου στις 15 Μαρτίου 2018 σας γνωστοποίησα την καταγγελία μου ότι το δημοτικό αναψυκτήριο «ΜΥΛΟΣ» της ΔΚ Ερμιόνης βρίσκεται σε κατάσταση λεηλασίας , τώρα πλέον είναι σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης». Με επανειλημμένα λάθη της διοίκησης δήμου, πέρασαν δυο χρόνια από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ενοικίαση (αρχές 2017) και αυτή δεν έγινε εκτελεστή , γιατί δεν είχε συνεδριάσει το συμβούλιο της ΔΚ Ερμιόνης , στην συνέχεια ακολούθησε (αρχές 2018) νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία όμως άλλαξε σημαντικούς όρους που είχε αποφασίσει το συμβούλιο της ΔΚ Ερμιόνης με αποτέλεσμα να βγει άγονη η διαγωνιστική διαδικασία αφού με την εισήγηση σας αλλάξατε την αρχική τιμή εκκίνησης και φυσικά είχε προηγηθεί η καταστρατήγησης των ορών του αρχικού ΦΕΚ ίδρυσης και είχαμε πάλι επανάληψη του διαγωνισμού.

Αποτέλεσμα η λεηλασία του δημοτικού αναψυκτηρίου (ΜΥΛΟΣ) συνεχίζεται με τις ενέργειες σας και τις παραλείψεις σας καταστρέφεται η δημοτική μας περιουσία.

Κύριε Δήμαρχε ζητώ το θέμα να απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση του.

Ζητώ ο Δήμος Ερμιονίδας να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να προασπίσει την περιουσία του να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα σχετικά με την σωματική ακεραιότητα όσων τυχαίως επισκέπτονται τον χώρο και να δρομολογήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες για την ενοικίαση του , για την αξιοποίηση του εφόσον λάβουμε υπόψη παλαιότερες ή και πρόσφατες αποφάσεις του συμβουλίου της ΔΚ Ερμιόνης.

Επιφυλάσσομαι εάν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019 δεν έχετε δρομολογήσει σχετικές ενέργειες και πρωτοβουλίες με ανάλογες αποφάσεις να προσφύγω σε κάθε νόμιμη διοικητική ή δικαστική αρχή για να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου , καθώς και την σωματική ακεραιότητα των δημοτών-επισκεπτών του επίμαχου χώρου και τέλος να προασπίσουμε την περιουσία του Δήμου μας.

  

 

- Advertisement -