Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα μεσάνυχτα κατεβαίνει ο διακόπτης της Χαλυβουργικής

Τα μεσάνυχτα κατεβαίνει ο διακόπτης της Χαλυβουργικής

Την εντολή να κοπεί το ρεύμα στη Χαλυβουργική θα υλοποιήσει –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου– απόψε στις 11:59 ο ΑΔΜΗΕ, ρίχνοντας τίτλους τέλους στο πολύκροτο σίριαλ γύρω από την ιστορική βιομηχανία.

Όπως έχει ήδη ενημερώσει από την περασμένη εβδομάδα η ΔΕΗ, στις επαφές που είχε με τη διοίκηση της εταιρείας, δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση και ένα βιώσιμο πλάνο διευθέτησης των οφειλών της βιομηχανίας για τους λογαριασμούς ρεύματος και ως εκ τούτου ζητήθηκε από τον διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας να τεθούν εκ νέου σε ισχύ τα μέτρα για την άρση της εκπροσώπησης.

Ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, έχει ήδη γίνει αποδέκτης του αιτήματος της ΔΕΗ και θα προχωρήσει στην αποκοπή του μετρητή σταματώντας να τροφοδοτεί με ρεύμα τη βιομηχανία.

Όπως είναι γνωστό, οι οφειλές της Χαλυβουργικής από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος έχουν ανέλθει σε 31,5 εκατ. ευρώ, οι αλλεπάλληλες προσπάθειες για την επίτευξη συμβιβασμού και ρύθμιση των οφειλών με καταβολή έναντι οφειλής απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να έχει αποφασίσει να τραβήξει την πρίζα από τη βιομηχανία από τα τέλη Νοεμβρίου. Ωστόσο με παρέμβαση της κυβέρνησης δόθηκε μικρό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να επιχειρηθεί μια τελευταία προσπάθεια λύσης, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Η Χαλυβουργική, που μετρά 93 χρόνια ιστορίας, αποτέλεσε έναν από τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η μεταπολεμική ανάπτυξη και ανοικοδόμηση της χώρας, φτάνοντας στην ακμή της να απασχολεί πάνω από 2.500 εργαζόμενους. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια της κρίσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας ακολούθησε φθίνουσα πορεία και τελευταία εμφάνιζε μηδενική δραστηριότητα, απασχολώντας εκ περιτροπής 170 εργαζόμενους, ενώ ο τραπεζικός της δανεισμός που δεν εξυπηρετείται από το 2016 ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ