Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΠροετοίμασε την επιδερμίδα σου για τα Χριστούγεννα

Προετοίμασε την επιδερμίδα σου για τα Χριστούγεννα

Προετοίμασε την επιδερμίδα σου για τα Χριστούγεννα…

Μπαίνουμε σιγά σιγά σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση και θέλουμε λίγο να περιποιηθούμε και να κακομάθουμε τον εαυτό μας.

Πρόσωπο – σώμα – μαλλιά. Ο σύμμαχός σου για να απαλλαγείς μια και καλή από την αφυδατωμένη και ξηρή επιδερμίδα, είναι το λάδι αβοκάντο! Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και κάνει θαύματα όχι μόνο στην επιδερμίδα αλλά και στα θαμπά, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε στερόλες οι οποίες βοηθούν στη μείωση των καφέ κηλίδων στο πρόσωπο.

Tο αβοκάντο είναι ιδιαίτερα ευεργετική τροφή, αφού μας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, κάλιο, που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των κυττάρων και της καρδιάς, βιταμίνη E, φυλλικό οξύ και λουτεΐνη (ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών, τα οποία έχουν αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση). Επιπλέον, διευκολύνει το σώμα να απορροφήσει περισσότερα λιποδιασπώμενα συστατικά από τις τροφές, όπως A και B καροτίνη, λουτεΐνη κ.ά.

Οι χρήσεις του ελαίου αβοκάντο πολλές … οι καλύτερες και πιό ευεργετικές για την ομορφιά μας είναι αυτές:

-Πριν κοιμηθείς, άπλωσε μικρή ποσότητα έλαιο αβοκάντο στην επιδερμίδα σου και άφησέ το να δράσει όλο το βράδυ. Ακόμη, μπορείς να ταμπονάρεις κάθε μέρα λίγες σταγόνες λάδι αβοκάντο γύρω από τα μάτια, τα χείλη ή οποιοδήποτε άλλο σημείο του δέρματος που είναι ξηρό ή ερεθισμένο, κάνοντας απαλό μασάζ.

-Η καλύτερη στιγμή για να βάλεις το λάδι αβοκάντο είναι αμέσως μετά το ντους ή το μπάνιο, όταν το δέρμα είναι ακόμα λίγο «υγρό, οι πόροι διεσταλμένοι και μπορούν να απορροφήσουν καλύτερα το προϊόν. Αντικατάστησε το με την ενυδατική σου κρέμα και χρησιμοποίησε το αμέσως μετά το μπάνιο για μεταξένια επιδερμίδα.

-Μπορείς πολύ εύκολα να το προσθέσεις στο μπουκάλι με τη μαλακτική σου περίπου 8-10γρ. ή να το εφαρμόσεις απλά σαν μάσκα στα μαλλιά σου.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ