Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΗ εισήγηση του Αλέξανδρου Λυγγίτσου στο 12ο Συνέδριο της Ν.Δ.

Η εισήγηση του Αλέξανδρου Λυγγίτσου στο 12ο Συνέδριο της Ν.Δ.

Φίλοι και φίλες,

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Λυγγίτσος και είμαι καθηγητής εφαρμογών λογιστικής στο ΤΕΙ Πελοποννήσου. Ήρθα την Παρασκευή το απόγευμα στην Αθήνα για το Συνέδριο και έκανα μία βόλτα στο κέντρο της. Αναρωτήθηκα λοιπόν τι βλέπει ένας άνθρωπος που ζει στο κέντρο της πρωτεύουσας, περπατώντας για παράδειγμα από την Σόλωνος και καταλήγοντας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων.

Στη Σόλωνος βλέπει παντού μουτζουρωμένα κτίρια, κυριολεκτικά βαμμένα πατόκορφα με περίεργα σύμβολα, γκράφιτι ακόμα και στους ορόφους. Στην οδό Στουρνάρη βλέπει το εμβληματικό Πολυτεχνείο που το θυμούνται κάθε 17 Νοεμβρίου και τον υπόλοιπο καιρό ασχημονούν πάνω στο κτίριό του να έχει καταντήσει πίνακας σουρεαλιστικής ζωγραφικής, τα καταστήματα με ρολά κατεβασμένα και ζωγραφισμένα και τα περίπτερα ζωγραφισμένα και αυτά.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε υπαίθριο παζάρι σε χώρα της Αφρικής. Πρόσφατα μάλιστα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο έκλεισε διαμαρτυρόμενο για τους ναρκομανείς που τριγύριζαν μέσα στις εγκαταστάσεις του δημιουργώντας επεισόδια και προβλήματα στους νέους που σπουδάζουν. Σημειωτέον ότι το κέντρο της Αθήνας το φυλάσσουν χιλιάδες αστυνομικοί. Πώς καταντήσαμε λοιπόν αυτή την χώρα που γέννησε υποτίθεται τον πολιτισμό όταν στον αστικό ιστό, στους δρόμους και στα πανεπιστήμια έχει εμφιλοχωρήσει η εγκληματικότητα, η ασχήμια, η παρακμή;

Την ίδια ώρα η Κύπρος ευημερεί έχοντας ως αιχμή τα πανεπιστήμιά της, την ώρα που η κυβέρνηση διώχνει ξένους που παρακαλούν να έρθουν να σπουδάσουν στην Ελλάδα αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Σύμφωνα με τον Κύπριο πολιτικό Αβέρωφ Νεοφύτου 1 ξένος φοιτητής ιατρικής αφήνει στην Κύπρο έσοδα όσο 80 τουρίστες.

Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε τα πανεπιστήμιά μας χώρους ασφαλείς, χώρους δουλειάς και προκοπής για τους νέους ανθρώπους; Μπορούμε να καταργήσουμε τους οίκους παράνομου εμπορίου που λυμαίνονται τους υπαίθριους χώρους των πανεπιστημίων, το άσυλο των ναρκομανών και των παράνομων εγκληματικών στοιχείων; Μπορούμε να συνδέσουμε τα πανεπιστήμια με την παραγωγή, να απελευθερώσουμε την δημιουργικότητά τους και να βοηθήσουμε στην διεθνοποίησή τους; Ναι, μπορούμε! Για την ακρίβεια, μόνο εμείς μπορούμε!

Καμία χώρα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν ευημερεί χωρίς μία κραταιά οικονομία. Και καμία οικονομία δεν μπορεί να πλουτίσει χωρίς να προσελκύει επενδύσεις. Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ έζησε σε μία έρημο επενδύσεων. Θα ήταν άλλωστε ιστορικά παράδοξο μία κυβέρνηση ιδεοληπτικών κρατικοδίαιτων μαρξιστών να προσελκύσει επενδύσεις, οι οποίες χρειάζονται κόπο, σχέδιο και όραμα για να έρθουν στη χώρα μας. Μπορούμε να ξαναβάλουμε την χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη των επενδύσεων; Μπορούμε να μεριμνήσουμε για να γίνουν οι επενδύσεις στο Ελληνικό, στο Αφάντου Ρόδου, στην Κασσιόπεια, στις Σκουριές, η επένδυση της Ιταλικής ENEL στην Εύβοια, και τόσες άλλες στις οποίες η παρούσα κυβέρνηση υψώνει ανυπέρβλητα εμπόδια; Ναι μπορούμε! Για την ακρίβεια, μόνο εμείς μπορούμε!

Μπορούμε να τα κάνουμε όλα; Όχι! Υπάρχουν κάποια πράγματα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι που μόνο η ηθικοπλεονεκτούσα κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να κάνει:
Μπορούμε για παράδειγμα να θεσπίζουμε νόμους με τους οποίους θα αποφυλακίζονται στυγεροί εγκληματίες με βαρύτατες ποινές; Δεν μπορούμε!
Μπορούμε να φροντίζουμε καθημερινά για την καλοπέραση του Κουφοντίνα και των άλλων τρομοκρατών; Δεν μπορούμε!
Μπορούμε να γεμίσουμε φόρους τους Έλληνες και την μεσαία τάξη, βάζοντας φόρο μέχρι και στο κρασί και στις πλαστικές σακούλες; Δεν μπορούμε!
Μπορούμε να βάζουμε βαρύτατες ασφαλιστικές εισφορές που γονατίζουν κάθε παραγωγικά εργαζόμενο άνθρωπο σε αυτόν τον τόπο; Δεν μπορούμε!

Φίλοι και φίλες,

Η παράταξή μας έφτιαξε την σύγχρονη Ελλάδα και την οδήγησε στις 30 πιο πλούσιες χώρες του κόσμου. Η ανάπτυξη που πετύχαμε στα «30 χρόνια δεξιάς» που έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν η 2η στον κόσμο πίσω από την Ιαπωνία. Είμαστε η τελευταία ελπίδα της χώρας μας για ανάπτυξη πρόοδο και ευημερία!

Και αν δεν μπορούμε εμείς δεν θα μπορέσει κανείς! Δεν το λέμε εγωιστικά ή αυτάρεσκα, το λέμε διότι μόνο εμείς πιστεύουμε στην δημιουργικότητα, στην εργατικότητα, στην προκοπή με σκληρή δουλειά και στην αριστεία ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής είναι κόμματα που στηρίζονται στο λαϊκισμό που μπορεί μεν να αποφέρει σοβαρά εκλογικά οφέλη, αλλά δεν μπορεί ποτέ να γίνει η συνεκτική ιδεολογία αρχών ενός κόμματος. Δείτε πως διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ σαν φτερό στον άνεμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει από 18-25% στις δημοσκοπήσεις. Μία ωραία πρωΐα θα ξαναγυρίσει στο 3% και κάποιο άλλο λαϊκίστικο μόρφωμα θα εγκολπώσει όλους αυτούς που από την πολιτική ζητάνε το βόλεμα, το ρουσφέτι, το χαριστικό επίδομα, το να ζουν εις βάρος των άλλων «χωρίς να σκάπτωσιν» όπως θα έλεγε και ο Εμμανουήλ Ροΐδης.

Κλείνω κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αναπαράγοντας μία φράση του προέδρου μας στη χθεσινή του ομιλία:
«Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την συμφωνία των Πρεσπών ούτε σήμερα, ούτε στην επόμενη βουλή, ούτε ποτέ!»
Μπορούμε; Ναι μπορούμε!
Σας ευχαριστώ πολύ!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ