Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔήμαρχε Κωστούρο αντί για θεάματα σώσε την ταμπακιέρα του Καποδίστρια... Άρθρο του...

Δήμαρχε Κωστούρο αντί για θεάματα σώσε την ταμπακιέρα του Καποδίστρια… Άρθρο του Μιχάλη Καζά

Η είδηση σήμερα λέει ότι το προσεχές Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 βγαίνει σε δημοπρασία η χρυσή ταμπακιέρα του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

 

Η τιμή εκτίμησης της ταμπακιέρας είναι 30.000-40.000 ευρώ. Ένα ποσό σίγουρα μεγάλο για μια ταμπακιέρα, αλλά όχι για αυτή την ταμπακιέρα. Το τίμημα δεν είναι έξω από τις δυνατότητες του δήμου Ναυπλιέων, την Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδος, που έτσι για να τρέξουν οι δημότες της μια Κυριακή πρωί χαλάει πάνω από 120 χιλιάδες ευρώ.

Το Ναύπλιο με την συνδρομή του Πράσινου Ταμείου πήρε πριν δυο χρόνια το κτήριο του Πρώτου Φαρμακείου της Ελλάδος, όπου ταριχεύτηκε ο κυβερνήτης, με πρόθεση να το κάνει Μουσείο. Έχει περάσει από τότε πάνω από δύο χρόνια  και δεν ξανακούσαμε τίποτε για αυτό το μουσείο.

Η πόλη που θέλει να συγκεντρώνει τα μάτια του πλανήτη σε ότι έχει σχέση με τον Κυβερνήτη και δίκαια, αφού εδώ κυβέρνησε, πέραν από κάποια βοήθεια στο Ίδρυμα Καποδίστρια δεν έχει κάνει τίποτα άλλο ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο.

Δεν μπόρεσε ούτε να αποκαταστήσει τα δάκτυλα του κυβερνήτη, που για μια φορά ακόμη ασυνήδειτοι έσπασαν, ενόψει της επίσκεψης του Σλοβένου Προέδρου Μπόρουτ Πάχορ. Φυσικά στα πλάνα του αγάλματος όταν ο Σλοβένος πρόεδρος κατέθετε στεφάνι μεταδίδονταν σε όλο τον κόσμο, ο κυβερνήτης είχε κομμένα τα δάκτυλα του δεξιού χεριού του.

Το Ναύπλιο είναι η πόλη όπου ο κυβερνήτης έδωσε ακόμη και την ίδια του την ζωή. Πως είναι δυνατόν η πόλη να αδιαφορεί; Γιατί έστω για φέτος ο δήμος δεν έλεγε ότι θα μειώσει τα κονδύλια για χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια προκειμένου να αποκτηθεί η ταμπακιέρα; Να τονιστεί ότι ενώ τα λαμπιόνια είναι κατανάλωση, η ταμπακιέρα θα ήταν επένδυση, αφού θα κοσμούσε το Μουσείο για το οποίο -όποτε και αν γίνει- οι επισκέπτες θα πληρώνουν εισιτήριο.

Κύριε δήμαρχε η δημοπρασία είναι το προσεχές Σάββατο. Προλαβαίνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσει ο δήμος την ταμπακιέρα. Άλλωστε αν τα καταφέρεις θα έχεις ένα ακόμη επιχείρημα για να πάρεις την ψήφο των δημοτών σου.

Μιχάλης Καζάς
δημοσιογράφος

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ