Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΠροβολή της ταινίας «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» από Ομάδα Γυναικών Άργους

Προβολή της ταινίας «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» από Ομάδα Γυναικών Άργους

Η Ομάδα Γυναικών Άργους, μέλος της ΟΓΕ, καλεί τις νέες γυναίκες, τους γυναικείους συλλόγους, όλες τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων στην προβολή της ταινίας :

«Ψωμί και Τριαντάφυλλα» του Κεν Λόουτς,
την Κυριακή 16 Δεκέμβρη,
στις 19:00, στο Εργατικό Κέντρο Άργους.

Μετά την ταινία θα ακολουθήσει συζήτηση.

Λίγα λόγια για την ταινία:

«Η Μάγια είναι μια νεαρή Μεξικανή, η οποία φτάνει κρυφά στην Καλιφόρνια, στην αδελφή της Ρόζα. Η Ρόζα, της βρίσκει δουλειά στον καθαρισμό του κτιρίου μιας επιχείρησης στο κέντρο του Λος Αντζελες. Οφείλει να καταβάλει ένα μέρος της αμοιβής της σ’ έναν επιστάτη, τον Περέζ. Η Μάγια επικοινωνεί καλά με τους συναδέλφους της και φλερτάρει με τον Ρούμπιν. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν ένας συνδικαλιστής προσπαθεί να τους οργανώσει σε συνδικάτο..».

Ο Κεν Λόουτς, πληροφορούμενος την άγρια εκμετάλλευση των Λατινοαμερικανών μεταναστών στις ΗΠΑ, τολμά να φύγει από τον εργατικό χώρο της Βρετανίας και να απεικονίσει την κατάσταση ανάμεσα στους Μεξικανούς μετανάστες στο Λος Αντζελες. Η πλειοψηφία των «ηρώων» της ταινίας είναι μετανάστες καθαριστές κτιρίων. Μια ταινία κατά της απάνθρωπης εκμετάλλευσης των εργατών – μεταναστών από το μεγάλο κεφάλαιο, που αναδεικνύει συγχρόνως τους εργατικούς αγώνες, την αλληλεγγύη, αλλά και όσα μπορούν να κατακτηθούν, αφού τίποτε δε χαρίζεται, αλλά κατακτιέται.

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΟΥΣ (Μέλος ΟΓΕ)
Δεκέμβρης 2018

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ