Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΕπιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Μείωση κατά 346 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τον Οκτώβριο οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι αύξησης κατά 101 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,2% από 7,4% τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μείωση κατά 289 εκατ. ευρώ που παρουσίασαν τον Οκτώβριο του 2018 οι συνολικές καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 283 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,5% από 10,1% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΕΠΕ: ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ 142 ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗ BLACK FRIDAY
Έλεγχοι σε 142 εμπορικά πολυκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα διενεργήθηκαν στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την Black Friday. Σε 32 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας, μη δηλωθείσα υπερεργασία και υπερωριακή απασχόληση, καθώς και αδήλωτη εργασία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΣΕΠΕ, ενόψει της εορταστικής περιόδου, θα συνεχίσει την ελεγκτική του δράση για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

ΣΤΑ 103,092 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Στα 103,092 δισ. ευρώ ανήλθε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) προς το Δημόσιο τον Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας αύξηση από τα 102,644 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Το σύνολο των νέων οφειλών (όσες δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους) αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 1,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 513 εκατ. αφορούν απλήρωτους φόρους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ από την αύξηση κατά 1,4 δισ. ευρώ των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Σεπτέμβριο, τα 900 εκατομμύρια οφείλονται κατά κύριο λόγο σε τέσσερις οφειλέτες.

ΕΦΚΑ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι πρώτες αποφάσεις σχετικά με τη διαγραφή οφειλών και απαλλαγή ασφαλισμένων από πρόσθετα τέλη ή τόκους λόγω εύλογης αμφιβολίας. Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ αναμένεται να ανοίξει εντός Δεκεμβρίου και θα δέχεται τις αιτήσεις διαγραφής παλαιών οφειλών. Δημοσιεύθηκαν τρεις υπουργικές αποφάσεις, που αφορούν τη διαγραφή των οφειλών. Οι αποφάσεις αφορούν ασφαλισμένους στο πρώην ΤΣΠΕΑΘ, ασφαλισμένους από 1.1.1993 με παράλληλη ασφάλιση μέχρι 31.12.2016 σε πρώην Φορείς Ασφάλισης και ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ και του πρώην ΟΓΑ, λόγω δραστηριοποίησης σε περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ