Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣLIFESTYLE🎅🎄 5 τρόποι να περάσουν τα παιδιά σας αξέχαστα Χριστούγεννα!

🎅🎄 5 τρόποι να περάσουν τα παιδιά σας αξέχαστα Χριστούγεννα!

Για τους περισσότερους από εμάς, είναι πραγματικά η πιο χαρούμενη εποχή του χρόνου…

Ας δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα αξέχαστα για τα παιδιά μας.
Να σας βλέπουν χαρούμενους
Τα παιδιά αντιλαμβάνονται την ψυχολογία σας, ακόμη κι αν εσείς νομίζετε ότι τους την κρύβετε. Συνήθως, όταν με επισκέπτεται κάποιος γονέας και μου εξομολογείται μια δύσκολη κατάσταση που περνάει, θεωρεί ότι το παιδί δεν την έχει αντιληφθεί. Αν μετά, δω μόνο του το παιδί, μου λέει από μόνο του ότι έχει αντιληφθεί αλλαγή στο περιβάλλον του. Μάλιστα συχνά θα μου πει «Η μαμά κι ο μπαμπάς νομίζουν ότι δεν το ξέρω» Έτσι, είναι σημαντικό, εμείς οι γονείς, να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο των Χριστουγέννων, να χαλαρώσουμε και να έρθουμε κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Οι προβληματισμοί και τα άγχη, ας περιμένουν , να ασχοληθείτε μαζί τους μετά τα Χριστούγεννα.
Προετοιμάστε μια μεγάλη έκπληξη
Τα παιδιά, περιμένουν τις γιορτές με μεγάλη ανυπομονησία. Μπορείτε να ενθαρρύνετε τον ενθουσιασμό τους, με το να τα κρατάτε σε αγωνία για μια ημέρα έκπληξη. Κρεμάστε στο ψυγείο σας ένα χαρτί που θα το προορίζετε για το μικρό σας και θα του λέτε «5 μέρες έμειναν για…. ;» , «4 μέρες έμειναν για….;» κοκ. Τελικά η ημέρα που θα έρθει θα είναι μια μέρα που θα είναι αφιερωμένη σε εκείνο (αν είναι αδερφάκια μια μέρα αφιερωμένη και στα δυο ή πρώτα στο ένα και μετά στο άλλο, ανάλογα με τον χαρακτήρα τους και τις ηλικίες τους) Η μέρα θα συμπεριλαμβάνει αγαπημένες δραστηριότητες του παιδιού σας και αποκλειστικό χρόνο μαζί σας. Αν είναι μεγαλύτερο, μαζί και με τους φίλους του. Επίσης, κάποια δώρα έκπληξη.
Τα δώρα δεν χρειάζεται να είναι δώρα ακριβά, αλλά να αντιπροσωπεύουν το ενδιαφέρον του ατόμου που τα δωρίζει. Έτσι, ακόμη και μια ζωγραφιά φτιαγμένη από το αδερφάκι, είναι ένα σημαντικό δώρο έκπληξη. Επίσης, το να κάνετε μαζί κάποια κατασκευή ή κάτι που το παιδί δεν ζει στην καθημερινότητά του, όπως για παράδειγμα, εκεί που είναι έτοιμο για ύπνο, να βγείτε έξω και να δείτε το φεγγάρι. Να θυμάστε πάντα ότι οι μικρές χαρούμενες στιγμές μαζί σας έχουν μεγάλη αξία για το παιδί σας. Εσείς θα του εμταδώσετε ενθουσιασμό και εκτίμηση για τη φύση, παρά για ένα εντυπωσιακό καινούριο ακριβό αντικείμενο.
Ελάτε κοντά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, χωρίς διαμάχες
Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά την περίοδο των γιορτών. Τα παιδιά, έρχονται σε επαφή με τους παππούδες τους και γενικά η οικογένεια ενώνετε. Συνήθως αυτή η ένωση προβάλλει πολλές διαφωνίες μεταξύ των μελών. Προσπαθήστε να μην ενδώσετε σε τυχόν διαμάχες. Σκεφτείτε ότι τα Χριστούγενννα είναι η γιορτή των παιδιών και λύστε τα θέματά σας μακριά τους.
Παίξτε όλοι μαζί!
Τα παιχνίδια που παίζετε όλοι μαζί είναι τα αγαπημένα των παιδιών σας. Κάντε έναν κύκλο και πείτε όλοι τι σας αρέσει στον άλλο. Παίξτε το παιχνίδι με τον ήχο και την κίνηση. Ας ξεκινήσει ο μπαμπάς να κάνει έναν ήχο και μια κίνηση, μετά μιμηθείτε τον όλοι. Ύστερα ο επόμενος…
Μαγειρέψτε μαζί
Το μαγείρεμα το απολαμβάνουν όλα τα παιδιά. Μαγειρέψτε κάτι μαζί του και καλέστε φίλους του ή τους παππούδες να τους κεράσετε. Αφήστε το παιδί να έχει ηγετικό ρόλο σε αυτό. Ας πάρει εκείνο τηλέφωνο και ας ετοιμάσει εκείνο όπως θέλει το τραπέζι… θα νιώσει πολύ σημαντικό και άξιο ΄λοσο θα έχει τον ρόλο του οικοδεσπότη ή της οικοδέσποινας.
Φτιάξτε μαζί με το παιδί σας τα στολίδια
Ακόμη κι αν δεν είναι τόσο εντυπωσιακά τα στολίδια που θα φτιάξετε ], όσο του εμπορίου, θα έχουν τρομερή συναισθηματική αξία για το παιδί και γιατί θα δει τις κατασκευές του να κοσμούν το δέντρο. Αλλά και γιατί θα περάσετε χρόνο μαζί κάνοντας κάτι διασκεδαστικό.
Καλή επιτυχία!
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ