Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΕκδήλωση της λέσχης ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕΚ στη Νέα Κίο Αργολίδας

Εκδήλωση της λέσχης ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕΚ στη Νέα Κίο Αργολίδας

Η Κίος της ρωμαλέας ρωμιοσύνης κατοικούνταν το 1922 από 12.000 Έλληνες σε συνολικό πληθυσμό 15.000.Έδρα της Μητρόπολης Νίκαιας των μεγάλων νηπτικών οριζόντων,με σφριγηλή πολιτιστική και εμπορική ζωή,επίνειο της Προύσας.

Και μετά η καταστροφή,η οδύνη του ξεριζωμού,η μετεγκατάσταση στη Νέα Κίο της Αργολίδας.

Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ,εμμένοντας στην πεποίθηση ότι επανεγγράφοντας στη λα’ι’κή συνείδηση τις ιστορικές μνήμες ενισχύουμε την ελευθερόφρονα αντίσταση στην πραγμοποίηση της ζωής μας,διοργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Κίου την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ώρα 11πμ. εκδήλωση για τις παραμέτρους της προσφυγικής δοκιμασίας.

Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο διαπρεπής δικηγόρος και τελευταίος δήμαρχος του προ-καλλικρατικού Δήμου της Νέας Κίου κ.Γιώργος Μανινής με θέμα ” Μικρασιατική Καταστροφή: 96 χρόνια μετά”.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδας κ.Νεκτάριο,τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας κ.Τάσο Χειβιδόπουλο,τον Δήμαρχο του Δήμου Άργους-Μυκηνών κ.Δημήτρη Καμπόσο, οι οποίοι θα είναι μαζί μας και θα απευθύνουν χαιρετισμό, τους δημοτικούς-κοινωνικούς-πολιτιστικούς παράγοντες που δήλωσαν συμμετοχή,καθώς και τους ενωσίτες της περιοχής,ειδικά τον Ηλία και τον Θύμιο Χατζηγεωργίου.

Η μεγάλη ΑΕΚ των 94χρονων Συμβόλων και των ιστορικών συμβολισμών,μακριά από διχαστικές αγκυλώσεις,κατακυρώνεται πάντοτε ως ακατάλυτη δύναμη Αξιών οι οποίες συντηρούν τις ρίζες της ιστορικής συνείδησής μας.

ΛΕΣΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕΚ

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ