Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΣυνάντηση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Πελοποννήσου με τον Γ.Δ.Α.Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Συνάντηση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Πελοποννήσου με τον Γ.Δ.Α.Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Στη Τρίπολη έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελ/σου την 5-12-2018 τα Προεδρεία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας, Αργολίδας,  Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας,

παρουσία και του μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ κ. ΚΑΓΚΑΡΑΚΗ Παναγιώτη, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελ/σου Υποστράτηγο κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ Κων/νο.

Πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα που είχε η συνάντηση λόγω της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων του και αφού συγχαρήκαμε τον κ. Γενικό για την προαγωγή του και του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, αναφερθήκαμε αναλυτικά ανά Ένωση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες και το προσωπικό σε εξοπλισμό, επικοινωνίες, κτιριακές υποδομές, οχήματα, έλλειψη δύναμης, και ζητήθηκε από πλευρά μας η τήρηση από τους διοικούντες των Νόμων και των Π.Δ. που αφορούν στα κατοχυρωμένα δικαιώματα του προσωπικού όπως (ημερήσιες αναπαύσεις, εβδομαδιαία υπηρεσία, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας κ.λ.π.).

Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων από επιθυμούντες συναδέλφους, ώστε να μην επιβαρύνονται καθημερινά για την ενίσχυσή του οι Υπηρεσίες των Δ.Α. Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, καθώς και για την αρτιότερη λειτουργία του νέου σχεδίου αστυνόμευσης «ΠΕΡΣΕΑΣ» να ληφθούν υπόψη οι κατά τόπους ιδιαιτερότητες για την εφαρμογή του. 

Ο κ. Γενικός  για τα προβλήματα που τέθηκαν από τις Ενώσεις έδειξε να είναι γνώστης πολλών εξ΄ αυτών δηλώνοντας ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου επιλυθούν στο μέτρο του εφικτού, θέματα όπως τα παραπάνω θιγόμενα που αφορούν την υπηρεσιακή καθημερινότητα του προσωπικού, δήλωσε υπέρμαχος των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του Αστυνομικού προσωπικού ώστε αυτό απερίσπαστο να μπορεί καθημερινά να ανταποκρίνεται στο δύσκολο έργο του με την μέγιστη απόδοση και σε αυτή την κατεύθυνση θα δοθούν οδηγίες στις υφιστάμενες υπηρεσίες, επίσης εξέφρασε την επιθυμία του για ενημέρωση και συνεργασία με τα εκλεγμένα συνδικαλιστικά όργανα που εκπροσωπούν το προσωπικό της Περιφέρειας Πελ/σου.

Από την πλευρά μας τέλος τονίσαμε την σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν οι συνάδελφοί μας καθημερινά (παρά τις σοβαρές ελλείψεις) στην εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους στον οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας.  

Ως ανταπόδοση τις φιλότιμης αυτής προσπάθειας δηλώνουμε σύσσωμα οι συνδικαλιστικές Ενώσεις μας ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε με ήθος και αξιοπρέπεια ώστε να αναδεικνύονται τα προβλήματα και να δίνουμε λύσεις βελτιώνοντας έτσι την καθημερινότητα των συναδέλφων μας και λειτουργώντας ως θεματοφύλακες των κατοχυρωμένων εργασιακών τους δικαιωμάτων. 

    

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Ε.Α.Υ.

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ε.Α.Υ.

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΚΑΤΣΙΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Ε.Α.Υ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

Ε.Α.Υ.

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΝΤΕΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ε.Α.Υ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ