Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΣυνάντηση της Π.Ε.Ε.Π.Σ. με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνάντηση της Π.Ε.Ε.Π.Σ. με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας του Εθελοντή Πυροσβέστη», όπως αυτή καθιερώθηκε στην Ελλάδα το 2011 με τον Ν.4029, ως προέκταση της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού».

Ο κ. Πρόεδρος καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά την αντιπροσωπεία στο Προεδρικό Μέγαρο, εκφράζοντας την εκτίμηση και τον θαυμασμό του για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Έλληνες Εθελοντές Πυροσβέστες προς την κοινωνία και τον συνάνθρωπο για σχεδόν 20 χρόνια και τους συνεχάρη για αυτό.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Π.Ε.Ε.Π.Σ. Εθελοντής Πυρονόμος Σεραφείμ Τσιουγκρής ευχαρίστησε θερμά, εκ μέρους όλων των Εθελοντών Πυροσβεστών, για το γεγονός ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας τίμησε για άλλη μια φορά τον εορτασμό της ημέρας κι επεσήμανε ότι: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους τους Εθελοντές Πυροσβέστες που ο θεσμός έχει έναν ειλικρινή και συνεχή συμπαραστάτη για πάνω από 10 χρόνια».

Στην συζήτηση που ακολούθησε, η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο, μεταξύ άλλων, για την πορεία του θεσμού, για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Π.Ε.Ε.Π.Σ. για την ανάπτυξή του στα πρότυπα των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών, για την ανάπτυξη των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα που συμβαίνει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, καθώς επίσης και για το σοβαρό πρόβλημα της μη χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας από την πολιτεία, τα οποία αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την ασφαλή άσκηση των πυροσβεστικών καθηκόντων.

Για τα παραπάνω ο κ. Παυλόπουλος ανάφερε ότι είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ο θεσμός αναπτύσσεται συνεχώς και χαίρεται που ως Υπουργός Εσωτερικών είχε συμβάλει στη δημιουργία του νέου νομοθετικού πλαισίου για τον Εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα, τα αποτελέσματα του οποίου που είναι πλέον ορατά στο κοινωνικό σύνολο, σε τοπικές κοινωνίες, νησιά και απομακρυσμένες περιοχές. Τέλος, κάλεσε όλους τους Εθελοντές Πυροσβέστες να συνεχίσουν το ξεχωριστό, ανιδιοτελές και ανεκτίμητο έργο τους και ανέφερε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα βοηθήσει για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της μη χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας καθώς όπως ανέφερε «τα αξίζετε πραγματικά».

Απο το Γραφείο Τύπου

της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ