Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΑΡΓΟΣ: Άνθρωποι με και χωρίς αναπηρίες τραγουδήσαμε «παραπονεμένα λόγια»

ΑΡΓΟΣ: Άνθρωποι με και χωρίς αναπηρίες τραγουδήσαμε «παραπονεμένα λόγια»

Την Κυριακή 2.12,18 στις 7.30 το βράδυ στην Αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος τα τραγούδια μας δεν είχαν «παραπονεμένα λόγια», γιατί εχθές άνθρωποι με και χωρίς αναπηρίες τραγουδήσαμε και χαρήκαμε μαζί.

Ζήσαμε την εμπειρία της ανεμπόδιστης και δημιουργικής συνύπαρξης. Το νήμα που μας έδεσε ήταν οι άφθαρτοι στίχοι του Μάνου Ελευθερίου που μας έκαναν να θυμηθούμε ότι η δύναμη της ψυχής και της δημιουργίας μπορεί να κάνει και το θάνατο να μην έχει σημασία.

Αφού λοιπόν ακόμα και ο θάνατος νικιέται μέσα από την δημιουργία, εμείς τα μέλη του συλλόγου ατόμων με αναπηρία, γονέων κηδεμόνων και φίλων νομού Αργολίδας ”Οδύσσεια” έχουμε πολύ σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι το να απολαμβάνουμε τέχνη μαζί με συνανθρώπους μας που δεν βιώνουν προσωπικά την κατάσταση της αναπηρίας, θα διαλύσει επιτέλους τον φόβο που η αναπηρία προκαλεί και θα βοηθήσει ώστε οι «ελεύθεροι κι ωραίοι» άνθρωποι που κλήθηκαν να ζήσουν με μα αναπηρία να σταματήσουν να «ζουν σε κάποιες φυλακές» ή «μες τα τείχη που χε χτίσει… τούτη η χώρα για να κρύψει τις μεγάλες τους στιγμές».

Ναι, αυτή είναι η επιδίωξή μας, η χθεσινή βραδιά να γίνει αφορμή να γνωρίσουν περισσότεροι άνθρωποι πόσο «ελεύθεροι κι ωραίοι» μπορούν να είναι οι άνθρωποι με αναπηρίες, όταν τα εμπόδια για τη συνύπαρξη αίρονται. Ελπίδα μας ήταν πως αν το γνωρίσει αυτό ο κόσμος, κανείς δεν θα θέλει να περνάει καλά, χωρίς τους ανθρώπους με αναπηρία.

Νιώθουμε ότι εχθές έγινε ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα βήμα που δεν θα είχε γίνει χωρίς τις υπέροχες μελωδίες από το Γιάννη Νανόπουλο και τους εξαιρετικούς συνεργάτες του που εχθές έκαναν πρεμιέρα μαζί μας στην παράσταση αφιέρωμα στο μεγάλο καλλιτέχνη Μάνο Ελευθερίου.

Ένα βήμα που δεν θα είχε γίνει χωρίς την στήριξη των χορηγών μας CENTRAL, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ,ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ, ΦΥΤΩΡΕΙΑ ΦΑΚΛΑΡΗΣ,ΦΟΥΡΝΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ,ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΦΡΑΓΚΟΣ ούτε χωρίς τη συνδιοργάνωση της ΚΕΔΑΜ που μας παραχώρησε την αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» και κυρίως χωρίς το Στέλιο Οικονόμου που μας πρότεινε τους χορηγούς.Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους από καρδίας που μας πρόσφεραν αυτή την όμορφη εμπειρία.Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη τους εκλεγμένους αντιπροσώπος μας στη βουλή Γιάννη Ανδριανό που ήταν παρών και Γιάννη Μανιάτη που έστειλε χαιρετισμό.Την εκπρόσωπο της περιφέρειας Ελένη Παναγιωτοπούλου, τον Νίκο Γκαβούνο εκπρόσωπο του Δημάρχου Άργους Μυκηνών την Ελισάβετ Δήμα Πετροπούλου εκπρόσωπο της ΚΕΔΑΜ καθώς και τη Σόνια Τάνταρου Κρίγκου πολιτευτή Αργολίδας.

Πιο πολύ όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους θεατές που ζέσταναν την αίθουσα τραγουδώντας και χειροκροτώντας μαζί μας και με το αντίτιμο του εισιτηρίου που έδωσαν, εκτός από την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης, έκαναν αρχή στον κουμπαρά μας για ένα καλό σκοπό, την αγορά ενός μικρού λεωφορείου προσβάσιμου σε αμαξίδια. Η αγορά αυτή πραγματικά θα επιτρέψει στα μέλη του συλλόγου μας να μετακινούνται ελεύθερα για να ζήσουμε μαζί τις χαρές που έρχονται. Σας ευχαριστούμε! Εις το επανειδείν!

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ”ΜΑΖΙ’ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ Α.ΜΕ.Α

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ