Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣυγκινεί η Σάλι, ο σκύλος του Μπους - Δίπλα στο φέρετρο συνεχώς

Συγκινεί η Σάλι, ο σκύλος του Μπους – Δίπλα στο φέρετρο συνεχώς

H Sully, ένα κίτρινο Λαμπραντόρ που συνεργάστηκε με τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους, θα ταξιδέψει με το φέρετρό του στην πτήση για την Ουάσιγκτον για την κηδεία, όπως μεταδίδει το CNN.

Ο Τζιμ Μακ Γκραθ, εκπρόσωπος του Μπους, δημοσίευσε μια εικόνα της Sully δίπλα στο φέρετρο του Μπους την Κυριακή μαζί με τη λεζάντα «Η αποστολή ολοκληρώθηκε».

 

H Sully πήρε το όνομά της από τον πρώην πιλότο, τον Chesley B. “Sully” Sullenberger III, ο οποίος έγινε διάσημος για την προσγείωση ενός επιβατικού αεροσκάφους στον ποταμό Hudson σώζοντας έτσι τις ζωές των 155 επιβατών και του πληρώματος το 2009.

Ένας άκρως εκπαιδευμένος σκύλος, η Sully θα επιστρέψει τώρα στην υπηρεσία για να βοηθήσει άλλους βετεράνους και θα φιλοξενείται στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed. Η κηδεία του 41ου Προέδρου των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και έχει προβλεφθεί ειδικό σημείο όπου θα στέκεται και το πιστό του σκυλί. Η σορός του 41ου προέδρου, ο οποίος πέθανε την ηλικία 94 ετών την Παρασκευή, θα βρίσκεται στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον από τη Δευτέρα το βράδυ έως την Τετάρτη το πρωί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να διαθέσει το Air Force One, για να μεταφερθεί η σορός του Τζορτζ Μπους στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για την κηδεία. Ο Τραμπ μάλιστα, αναμένεται να παραστεί και στην κηδεία, κάτι που δεν είχε κάνει πριν από 8 μήνες στη νεκρώσιμη ακολουθία για τη Μπάρμπαρα Μπους.

Το Air Force One πέταξε στο Τέξας την Κυριακή, για να μεταφέρει πίσω στην Ουάσινγκτον το φέρετρο του Τζορτζ Μπους.

Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη και ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι θα την παρακολουθήσουν ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τράμπ.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ