Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΟι θέσεις της Δ.Α.Κ.Ε. στη Γ.Σ. Προέδρων Ε.Λ.Μ.Ε.

Οι θέσεις της Δ.Α.Κ.Ε. στη Γ.Σ. Προέδρων Ε.Λ.Μ.Ε.

Απαιτούμε μόνιμους διορισμούς τόσο στην Ειδική, όσο και στη Γενική Εκπαίδευση.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις μας οφείλουν χιλιάδες προσλήψεις και οι προβλεπόμενες μόνο για την Ειδική είναι ένας ακόμα εμπαιγμός, καθώς ο αριθμός στη Β/θμια θα είναι πολύ μικρός και αποσπασματικός. Να υπάρξει άμεση προκήρυξη για τουλάχιστον 15.000 νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένη ανά κλάδο και ειδικότητα.

Οι διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας δεν σταματούν, αντίθετα οφείλουμε να ζητήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να διοριστεί το σύνολο των αναπληρωτριών-αναπληρωτών συναδέλφων που επί σειρά ετών μέσα από αντίξοες και δυσμενείς συνθήκες στηρίζουν το δημόσιο σχολείο

Απορρίπτουμε το σχέδιο του Υπουργού για το Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην γ/θμια Εκπαίδευση και ζητάμε την απόσυρσή του. Η εξαγγελία περί ψήφισης του τον Δεκέμβριο είναι πλέον χρονικά ανεφάρμοστη. Μια τόσο σημαντική μεταρρύθμιση δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί με αποκλειστικό στόχο τις επερχόμενες Εθνικές εκλογές.

Απαιτούμε ο διάλογος να ξεκινήσει από μηδενική βάση και να είναι ουσιαστικός. Η σημερινή, αλλά και η επόμενη κυβέρνηση να λάβουν σοβαρά υπόψιν τις θέσεις της Ομοσπονδίας.
– Αύξηση των βασικών μισθών μας
Ενεργοποίηση του μισθολογίου για τη διετία 2016-17
Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
Σταδιακή αποκατάσταση των εισοδημάτων μας
Εξαφάνιση της αρνητικής προσωπικής διαφοράς
Να σταματήσει η διολίσθηση των αποδοχών μας με τις συνεχείς αυξήσεις των εισφορών
Καμία μείωση του αφορολόγητου
Εκπαιδευτικό μισθολόγιο

Η εξοντωτική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στο 67ο έτος οδηγεί την κοινωνία και τον κλάδο μας σε απόγνωση. Να αναγνωρισθεί η ιδιαιτερότητα του Εκπαιδευτικού λειτουργήματος. Πλήρης σύνταξη στην ηλικία των 60 με τριάντα έτη υπηρεσίας.
Άμεση κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων-λαιμητόμων Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου που μας οδηγούν σε συντάξεις πενίας με μείωση κατά 35%. Οικονομική αποκατάσταση παλαιών-νέων συνταξιούχων, αυξήσεις, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Να αρθούν οι ανάλγητες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας.

Στηρίζουμε τα πάγια αιτήματα του κλάδου όπως τη(ν):
Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα
Μείωση των διδακτικών ωρών για τους υπεύθυνους εργαστηρίων
Καθιέρωση 20μελών τμημάτων
Στήριξη όλων των ολιγομελών σε ΓΕ.Λ.- ΕΠΑ.Λ.
Μη μετακίνηση σε περισσότερες των δύο σχολικών μονάδων
Ουσιαστική επιμόρφωση
Κατάργηση της τρίτης ανάθεσης
Σίτιση στις Λέσχες Αξιωματικών
Επίλυση του στεγαστικού προβλήματος μονίμων-αναπληρωτών στις τουριστικές περιοχές.

Η Ο.Λ.Μ.Ε. και οι Ε.Λ.Μ.Ε. να αντιδράσουν άμεσα, μαζικά και δυναμικά όταν αναγγελθούν το «νέο Λύκειο» ή το «προσοντολόγιο» μονίμων διορισμών.
Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των μαθητών εναντίον της απαράδεκτης και Εθνικά επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών, η Παράταξή μας έχει εκδώσει δύο ανακοινώσεις. Η Δ.Α.Κ.Ε. θεωρεί την εκδήλωση του Πατριωτικού φρονήματος και την Εθνική αφύπνιση αυτονόητη υποχρέωση της Ελληνικής νεολαίας. Στηρίζουμε το δικαίωμά της να διαδηλώσει για ένα μείζον Εθνικό ζήτημα. Με όλη τη δύναμη της ψυχής μας βροντοφωνάζουμε: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ- Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.

Θ. Τσούχλος, Ταμίας Δ.Σ. Ο.Λ.Μ.Ε.- Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ