Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΕνημέρωση για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Ενημέρωση για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη, η ενημερωτική εκδήλωση – εργαστήριο με θέμα τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 που διοργανώνεται από τον WRO Hellas (Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών).

 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ φέτος για πρώτη φορά έχει εισαχθεί μία νέα πιλοτική κατηγορία για παιδιά Νηπιαγωγείου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ενημέρωση πάνω στις διαφορετικές κατηγορίες του διαγωνισμού, ενώ ακολούθησε εργαστήριο της κατηγορίας “Πρωτέας”, που απευθύνεται σε αρχάριες ομάδες Γυμνασίου από τον Κώστα Τσατσαρώνη, εκπαιδευτικό Πληροφορικής και προπονητή ομάδων Ρομποτικής που έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς και Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ομάδα μαθητών.

Για την οργανωτική επιτροπή: Λιακοπούλου Ευστρατία- συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής Πελοποννήσου και Ζαχαροπούλου Κυριακή- συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικής Πελοποννήσου (πρέσβειρες WRO Hellas).

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ