Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΑΡΓΟΣ: Διάλεξη βασικών πρώτων βοηθειών στην οικογένεια και στο χώρο σχολείου

ΑΡΓΟΣ: Διάλεξη βασικών πρώτων βοηθειών στην οικογένεια και στο χώρο σχολείου

Όταν οι συνεργασίες φορέων ευδοκιμούν με στόχο την ενημέρωση ,την πρόληψη και την προαγωγή υγείας των ωφελούμενων της πόλης μας!

Το Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα Ναυπλίου με περιοχή ευθύνης την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Άργους μέσω του Τομέα Νοσηλευτικής πραγματοποίησαν τρίωρη διάλεξη βασικών πρώτων βοηθειών στην οικογένεια και στο χώρο σχολείου.

Οι συμπολίτες που προσήλθαν στα γραφεία του Ε.Ε.Σ. ενημερώθηκαν για όλα τα νέα δεδομενα και πρωτόκολλα πρώτων βοηθειών.

Έγινε παρουσίαση της αξιολόγησης μιας έκτακτης ανάγκης,την χρήση των τηλεφώνων εκτάκτων αναγκών,τι περιλαμβάνει ένα οργανωμένο φαρμακείο και τον τρόπο φύλαξης. .

Με βιωματικό τρόπο έγινε επίδειξη του τραύματος,της θλάσης,τραύματος με αιμορραγία, ρινορραγία,δάγκωμα ζώου,δηλητηριάσεις και πνιγμονή απο ξένα σώματα.
Απαντήθηκαν ερωτήματα και απορίες των συμμετεχόντων.

Ενημερώθηκαν απο την κα Αθανασία Πατεροπούλου, ψυχολόγο για την λειτουργία του Κέντρου και για το ανθρωπιστικό έργο του Ερυθρού Σταυρού και ειδικότερα του τμήματός μας σπο τη Νοσηλεύτρια -Εκπαιδευτρια κσ.Μαρία Στσματοπουλου μέσω οπτικοακουστικού υλικού.

Ευχαριστούμε πολύ το Κέντρο Κοινότητας για την εμπιστοσύνη να είμαστε η πρώτη συνεργασία στο Δήμο Άργους-Μυκηνών και ανανεώσαμε το ραντεβού και σε άλλες δράσεις!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ