Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕΡΜΙΟΝΙΔΑΑργολίδα: Έρευνα για τρίτο πρόσωπο στη δολοφονία της Κοιλάδας

Αργολίδα: Έρευνα για τρίτο πρόσωπο στη δολοφονία της Κοιλάδας

Έρευνα για την εμπλοκή και τρίτου προσώπου στη δολοφονία του καπετάνιου της Κοιλάδας, ξεκινάει με εντολή του Εισαγγελέα.

Η σύζυγος του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου, Δήμητρα, καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2016 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, η υπόθεση αναβιώνει με μία νέα έρευνα που σκοπό έχει να φωτίσει την αρχική πεποίθηση, πως πίσω από αυτό το στυγερό έγκλημα πρέπει να κρύβεται και άλλο πρόσωπο πέρα από την κατηγορουμένη.

Ο Θανάσης Λάμπρου 42 χρόνων πατέρας ενός 10χρονου κοριτσιού, στις 8 Δεκεμβρίου 2014, βρέθηκε θανάσιμα χτυπημένος μέσα σε μια λίμνη αίματος στην αυλή του σπιτιού ενός φίλου του. Το περίστροφο με το οποίο πυροβολήθηκε, ανήκε στον ίδιο φίλο και ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του φίλου

Για τις νέες αυτές εξελίξεις στην υπόθεση ο ένας από τους δύο δικηγόρους της οικογένειας του Θανάση Λάμπρου, κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, δήλωσε στο «Φως στο Τούνελ»:

«Σε εφαρμογή του διατακτικού της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Τριπόλεως κατά τη διάρκεια της δίκης της οποίας η κατηγορουμένη καταδικάστηκε στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης , διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν και κατά πόσο ο φίλος του θύματος, εμπλέκεται στον φόνο του Θανάση Λάμπρου ή όχι.

Ήδη με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου ξεκίνησε προ ημερών προκαταρκτική έρευνα την οποία διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και αναμένουμε με αγωνία ως πολιτική αγωγή τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας.

Να τονίσω στο σημείο αυτό ότι η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την έρευνά της συμμετείχε τα μέγιστα όχι μόνο στη διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά και στο να φωτίσει το ενδεχόμενο συμμετοχής τρίτου προσώπου στο έγκλημα.

Εξ αρχής η οικογένεια του θύματος, οι εντολείς μας, γιατί συμπαρίσταμαι μαζί με τον κ. Κούγια σε αυτή την υπόθεση, μας είχαν τονίσει την πεποίθησή τους ότι και τρίτο πρόσωπο πέρα της ιδίας της κατηγορουμένης, συμμετείχε στο έγκλημα.

Δηλαδή της παρείχε υποβοήθηση και την κάλυψη ή την προσπάθεια συγκάλυψης του συγκεκριμένου εγκλήματος. Θεωρούμε λοιπόν ότι από τα αντικειμενικά στοιχεία της ίδιας της φύσης της υπόθεσης και της προσπάθειας συγκάλυψης του εγκλήματος, ναι υπήρχε και η παρουσία κάποιου τρίτου προσώπου».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ