Δ.Σφυρής: 35 μέρες χωρίς γιατρούς και φάρμακα οι πρόσφυγες στην Ερμιονίδα!

- Advertisement -

Τριάντα πέντε μέρες χωρίς γιατρούς και φάρμακα είναι οι πρόσφυγες που έχουν έρθει σε ξενοδοχείο του Πόρτο Χελίου, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του δημάρχου Ερμιονίδας Δημ.Σφυρή. 

- Advertisement -

 

Κι όπως συνεχίζει ο κ.Σφυρής: Αναπάντητα έμειναν τα αιτήματα και τα προβλήματα του δήμου που σχετίζονται με τις ελλείψεις υγείας, κοινωνικών υποδομών. Και γιατί έγινε η επιλογή της Ερμιονίδας, όταν άλλοι Δήμοι διαθέτουν νοσοκομεία, κοινωνικές δομές και εξειδικευμένο προσωπικό;!!!

Αυξήθηκε ο αριθμός των προσφύγων και κατά πληροφορίες σχεδιάζεται ο ερχομός άλλων.
Ανημέρωτος ο Δήμος από τα Υπουργεία και τους Οργανισμούς.
Τα Υπουργεία Υγείας Μεταναστευτικής Πολιτικής, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΔΟΜ αδιαφορούν για την δημιουργηθείσα κατάσταση.  Πάνω από 20 γυναίκες χωρίς καμία μέριμνα.  Πάνω από 150 παιδιά και πολλά από αυτά βρέφη και με ιόσεις στοιβάζονται στο Ξενοδοχείο.

Διαγνώστηκε μεταδοτική επιδημία και το ΚΕΕΛΠΝΟ όχι μόνο δεν έχει στείλει τους γιατρούς, αλλά ούτε τα φάρμακα. Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα και δεν έχουν γίνει οι απολυμάνσεις ούτε τηρούνται οι κανόνες Υγιεινής να περιορίσουν τα κρούσματα.

Οι ελλείψεις του ΚΥ και των κοινωνικών υποδομών αφήνουν αδιάφορη την Πολιτεία
Η έλλειψη προσωπικού (παιδίατροι, γυναικολόγοι, καρδιολόγοι, παθολόγοι, νοσηλευτές, οδηγοί ασθενοφόρων, αλλά και Υγειονομικού υλικού κλπ ) δεν καλύπτει εδώ και χρόνια της ανάγκες της περιοχής.
Μετά από την επικρατούσα κατάσταση, μόνο για μεταναστευτική, αλληλεγγύη και προστασία της ζωής τους δεν μπορεί να μιλάει η Πολιτεία. Επείγει η Πολιτεία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να μην επιβαρύνει καθημερινά περιοχές, όπως είναι η Ερμιονιδα που δεν έχει τις στοιχειώδεις Υποδομές. Μια περιοχή που εδώ και χρόνια αφήνει αδιάφορη την εκάστοτε κυβέρνηση. Παραβλέποντας και παραγκωνίζοντας τους Δήμους.

Με τι κριτήρια επιλέχθηκε η Ερμιονίδα; Όταν υπάρχουν περιοχές που έχουν τις υποδομές και την χωρική Ικανότητα, διαθέτουν και Νοσοκομεία, Κοινωνικές Δομές κι Υποδομές; Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία απάντηση”.

 

- Advertisement -