Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο ΔΙΕΚ Ναυπλίου καταρτίζει απολύτως τους μελισσοκόμους

Το ΔΙΕΚ Ναυπλίου καταρτίζει απολύτως τους μελισσοκόμους

Το Δημόσιο ΙΕΚ Ναυπλίου ενημερώνει για την ειδικότητα της μελισσοκομίας, που διδάσκει, στα εργαστήρια του εκπαιδευτή του κ.Ρεκούμη.

Η μελισσοκομία είναι τέχνη κι επιστήμη ταυτόχρονα, απαιτεί μεγάλη επένδυση στη γνώση, διότι εκμεταλλεύεται μη εξημερωθέντες οργανισμούς του ζωϊκού βασιλείου (έντομα) με ιδιαίτερη συμπεριφορά και απαιτήσεις. Αξιοποεί πληθώρα θεωρητικών και τεχνικών γνώσεων με διαφορετικό αντικείμενο, όπως η βιολογία της μέλισσας και του μελισσιού, μελισσοκομικός εξοπλισμός κι εγκατάσταση του μελισσοκομείου, εχθροί και ασθένειες μελισσών, μελισσοκομικοί χειρισμοί και άλλα.

“Όσοι δε θα σπουδάσουν τη μελισσοκομία, οι ερασιτέχνες, ξεκινούν με ελάχιστες εμπειρικές γνώσεις και επιμένουν να συνεχίζουν μόνο με αυτές. Ταλαιπωρούν για μερικά χρόνια τους εαυτούς τους, τα λίγα μελίσσια τους και κάποιον φίλο τους μελισσοκόμο, ζητώντας συνεχώς βοήθεια με αβέβαιο αποτέλεσμα. Για τη θεωρητική και την τεχνική κατάρτιση είναι απολύτως αναγκαία η παρακολούθηση οργανωμένων μαθημάτων κι η μελέτη πλούσιας βιβλιογραφίας”, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση.

Και συνεχίζει: Επιδιώκουμε ο μελισσοκόμος να είναι ικανός να ιδρύσει και να διαχειριστεί μια μελισσοκομική εκμετάλλευση, να προσεγγίζει με επιστημονικό τρόπο τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά την παραγωγική διαδικασία και να διαχειρίζεται ορθολογικά την εκμετάλλευσή του, ώστε να παράγει ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα.
Ο διπλωματούχος Ι.Ε.Κ. της ειδικότητας «Τεχνικός Μελισσοκομίας » θα πιστοποιήσει τις γνώσεις του, έπειτα από επιτυχή θεωρητική και πρακτική δοκιμασία στο αντικείμενο.

*Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τους φωτογράφους του ΔΙΕΚ, στα εργαστήρια του εκπαιδευτή κ. Ρεκούμη. Η ειδικότητα της Φωτογραφίας, εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας καταγραφή εικόνων!

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ