Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΤρία εκατομμύρια ευρώ για έργα ύδρευσης του Δήμου Σπάρτης από το πρόγραμμα...

Τρία εκατομμύρια ευρώ για έργα ύδρευσης του Δήμου Σπάρτης από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος Ι»

Εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών (αρ.67056/22.11.18) η αίτηση χρηματοδότησης (2866/12.07.2018), που υπέβαλε η ΔΕΥΑ Σπάρτης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι» .

 

Η πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Ι, «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση», στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης».

Ειδικότερα, η  χρηματοδότηση  περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα:

  1. Κατασκευή νέου υδραγωγείου Σπάρτης από πηγές, συνολικού προϋπολογισμού 2.061.250,00 ευρώ.
  2. Βελτίωση ύδρευσης Μυστρά, συνολικού προϋπολογισμού 603.750,00.
  3. Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Τ.Κ. Καλυβίων Σοχάς, συνολικού προϋπολογισμού 335.000,00 ευρώ.

 

“Πρόκειται για απαραίτητα έργα πνοής, τα οποία ανταποκρίνονται στην ολοένα αυξανόμενη ανάγκη να παρέχουμε επαρκή ποσότητα και καλή ποιότητα νερού στους δημότες μας. Αποτελούν, δε, έμπρακτη αποτύπωση της πολιτικής του Δήμου Σπάρτης για τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Με την υλοποίησή τους δίνουμε έμφαση σε στοχευμένα έργα υποδομών, με μεγάλη κοινωνική απόδοση και αναπτυξιακή προοπτική. Επιπλέον, δεσμευόμαστε, ότι θα αξιοποιούμε στο μέγιστο βαθμό τα «έξυπνα» χρηματοδοτικά εργαλεία. Εξάλλου, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, η σύγχρονη τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να ερευνά όλες τις παραμέτρους που την καθιστούν παραγωγική”, τονίζεται απο το γραφείο Τύπου του Δήμου Σπάρτης.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ