Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠηνελόπη ονόμασαν την κακοκαιρία που έρχεται στην Ελλάδα - Πού και πότε...

Πηνελόπη ονόμασαν την κακοκαιρία που έρχεται στην Ελλάδα – Πού και πότε θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Η Πηνελόπη έρχεται.

Έτσι ονόμασαν βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα σχηματιστεί στην περιοχή της Ιταλίας και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Σαββάτου θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το meteo, gr, σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 25/11/2018 και από τα δυτικά, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες ενδέχεται τοπικά να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Αιτία για αυτή τη μεταβολή θα είναι η «Πηνελόπη». Κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει έως και την Πέμπτη 29/11/2018, με σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας (ικανά να προκαλέσουν προβλήματα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στα μέσα της εβδομάδας μάλιστα οι χιονοπτώσεις είναι πιθανό να επηρεάσουν και περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Πιο αναλυτικά: Την Κυριακή 25/11/2018 η Πηνελόπη θα επηρεάσει από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.Τα έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τις περισσότερες της χώρας, καθώς και το νομό Αττικής. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι θερμοκρασίες δε θα μεταβληθούν σημαντικά, ενώ στα πελάγη θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση του βαρομετρικού χαμηλού αργά το βράδυ της Κυριακής και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, καθώς και η κατανομή των βροχοπτώσεων που θα εκδηλώνονται.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ