Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜε επιτυχία η Εσπερίδα του Επιμελητηρίο Αργολίδας σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε....

Με επιτυχία η Εσπερίδα του Επιμελητηρίο Αργολίδας σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου

Ολοκλήρωση εσπερίδας παρουσίασης με θέμα «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και Τράπεζες – Κόκκινα Δάνεια»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 21-11-2018 η Εσπερίδα που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου με θέμα «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, Τράπεζες- Κόκκινα Δάνεια», με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση,

Την εσπερίδα προλόγισαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κ. Φώτης Δαμούλος και ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου κ. Χρήστος Μαστορίκος.
Αρχικά ο κ. Δαμούλος ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα για την αποδοχή της πρόσκλησης και στη συνέχεια έκανε μια σύντομη αναφορά στη λειτουργία αλλά και τη χρησιμότητα του θεσμού του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Εν συνεχεία ο κ. Μαστορίκος ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για την διοργάνωση και έκανε επίσης μια σύντομη αναφορά στη σημασία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών καθώς και την απλοποίηση των διαδικασιών υποβολής της αίτησης στη σχετική πλατφόρμα.

Κατόπιν ο κ. Κουρμούσης παρουσίασε εν συντομία το νομοθετικό πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών και στη συνέχεια απάντησε σε πλήθος ερωτημάτων των παρευρισκομένων (Λογιστών, Δικηγόρων, Επαγγελματιών κ.α.). Τέλος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να επικοινωνήσουν με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) και τα Κέντρα – Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ)- (ΓΕΥΔ), ώστε να ενημερωθούν και να λάβουν πληρέστερη ενημέρωση- καθοδήγηση επί των προβλημάτων ληξιπρόθεσμων οφειλών που αντιμετωπίζουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΩΤΙΟΣ ΔΑΜΟΥΛΟΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ