Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΔύο γνωστά «φυντάνια» Ρομά ταυτοποιήθηκαν ως δράστες σε τουλάχιστον 10 κλοπές

Δύο γνωστά «φυντάνια» Ρομά ταυτοποιήθηκαν ως δράστες σε τουλάχιστον 10 κλοπές

Είχαν ρημάξει τα οχήματα που έβρισκαν έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο της Άμφισσας και το Δημοτικό Κοιμητήριο,

δύο Ρομά τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Άμφισσας – Δελφών.

Ως δράστες φέρεται να είναι δύο Έλληνες Ρομά 30 και 32 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 25-06-2017 έως και 23-09-2018, οι δύο κατηγορούμενοι, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά εννέα (9) κλοπών – διαρρήξεων και μίας (1) απόπειρας κλοπής – διάρρηξης οχημάτων (Δ.Χ.Φ., Δ.Χ. & Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα).

Η μεθοδολογία τους συγκεκριμένη καθώς έσπαγαν με πέτρες τα παράθυρα από τα οχήματα που έβρισκαν στις παραπάνω περιοχές και έκλεβαν ότι έβρισκαν από χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, μέχρι τσάντες με προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.

Δυστυχώς όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για γνωστά «φυντάνια» με εξακολουθητική παραβατική συμπεριφορά που ωστόσο συνεχίζουν να περιφέρονται ελεύθεροι ανάμεσά μας.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων συνεργών τους, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ