Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΗ Interkultur προβάλλει τον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

Η Interkultur προβάλλει τον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

Ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας θα διεξαχθεί μεταξύ 9 και 13 Οκτωβρίου 2019 στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ο πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, με τον οποίον ο Δήμος Καλαμάτας συνδιοργανώνει το Διαγωνισμό, ενημερώνει τις χορωδίες, ελληνικές και ξένες, για τη διεξαγωγή του, γεγονός αναγκαίο σχεδόν ένα χρόνο πριν, καθώς οι χορωδίες από ξένα κράτη πρέπει να εντάξουν τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό της Καλαμάτας στον προγραμματισμό τους.

Η ενημέρωση από την Interkultur έχει στην ελληνική ως εξής:
«Η ρομαντική πόλη της Καλαμάτας ετοιμάζεται για την 3η διοργάνωση του Διεθνούς Χορωδιακού Διαγωνισμού και Φεστιβάλ. Μετά την επιτυχή συμμετοχή των 52 χορωδιών από 14 χώρες το 2017, η γραφική πόλη της Πελοποννήσου αναμένει να υποδεχθεί το 2019 τις νέες χορωδίες του φεστιβάλ!
Με ένα θερμό μεσογειακό καλωσόρισμα, οι χορωδίες θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν στις περίβλεπτες σάλες συναυλιών της πόλης, οι οποίες βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ο υπέροχος χώρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, θα είναι ο κεντρικός χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ, των διαγωνισμών και των εργαστηριακών προβών. Το αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο κέντρο της πόλης, θα φιλοξενήσει διαγωνισμούς και πρόβες αξιολόγησης, ενώ η κατηγορία της θρησκευτικής μουσικής θα διεξαχθεί στο μοναδικής ακουστικής Βυζαντινό Ιερό Ναό των Ταξιαρχών. Τέλος, στην αθλητική σάλα «Τέντα», η οποία χωρά 2.000 θεατές, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης και η απονομή των βραβείων του φεστιβάλ.
Οι συμμετέχουσες χορωδίες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την υπέροχη χορωδιακή σκηνή της πόλης, η οποία έχει προσελκύσει 32 ελληνικές χορωδίες στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις μας. Λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή σας στο φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.interkultur.com/kalamata2019 ».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ