Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΔεν υπάρχει ευθύνη δήμαρχε Κωστούρο όταν εμπαίζονται Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Δεν υπάρχει ευθύνη δήμαρχε Κωστούρο όταν εμπαίζονται Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων;

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων την περασμένη Παρασκευή 16/11/2018 δεν πήγα. Τον τελευταίο καιρό τα Δημοτικά Συμβούλια αυτού του δήμου έχουν χάσει κάθε ενδιαφέρον. Αυτό όχι γιατί δεν υπάρχουν ενδιαφέροντα θέματα, αλλά γιατί η όλη διαδικασία έδω και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει “καταντήσει” κομικοτραγική.

 

Κανένας σεβασμός από την πλειοψηφία στη μειοψηφία. Καμία τήρηση της δεοντολογίας διεξαγωγής των συζητήσεων. Αδυναμία ουσιαστικής ανταλλαγής απόψεων και φυσικά οι αντιδημοκρατικές τακτικές της πλειοψηφίας κυριαρχούν σε βάρος της ευθύνης και της αλήθειας σε όσα λέγονται στις συνεδριάσεις του Σώματος.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων δεν υπάρχει σεβασμός, ούτε σε κανόνες που τηρούνται ακόμη και σε αγώνες μπάσκετ τοπικού πρωταθλήματος. Με αποκλειστική ευθύνη του δήμαρχου Ναυπλιέων το επίπεδο που επικρατεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε Όργανο των δημοτών ενός δήμου τέτοιας ιστορικής σπουδαιότητας.

Στο τελευταίο λοιπόν Δημοτικό Συμβούλιο από όσα εκ των υστέρων μαθαίνω από τον επικεφαλής του Συνδυασμού “Άλλη Πρότασης” Μπάμπη Αντωνιάδη υπήρξε ένας εμπαιγμός του… με γνώση του δημάρχου.

Γράφει ο Μπάμπης Αντωνιάδης:

Βουρλίζομαι

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή, 16/11/2018. Θέμα 10ο: «Περί έγκρισης διοργάνωσης του Παλαμήδειου Άθλου 2018». Συνολική έγκριση ποσού 10.995 €. 
Και ρωτάω με καλή πρόθεση: Για τους αγώνες θα δοθούν και χρήματα από το ΔΟΠΠΑΤ; Με διαβεβαίωσαν ότι στους αγώνες θα δοθούν χρήματα μόνο από το δήμο. Σημειώνω ότι παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ. Ψηφίζω λοιπόν τη δαπάνη μετά την παραπάνω διαβεβαίωση ότι θα δοθούν μόνο αυτά τα χρήματα. 
Και κοιτάω στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Και βλέπω ότι υπάρχει ανάρτηση από τις 3/11/2018 απόφασης του ΔΟΠΠΑΤ για πίστωση ακόμα 9.704,80 € για τους αγώνες. Άρα, ήξεραν όλοι ότι είχε αποφασιστεί να δοθούν και άλλα χρήματα. Απλά με δούλεψαν «ψιλό γαζί». Κέρδισαν κάτι; Σε μένα επιβεβαίωσαν την αναξιοπιστία τους. 
Τα παίρνεις στο κρανίο…..

Υ.Γ. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα χρήματα της εκδήλωσης για την απελευθέρωση με το σύλλογο Παλαμήδη, που ανέρχονται στα 4.670 €.

Δηλαδή πέραν από τον εμπαιγμό του Αντωνιάδη από την Δημοτική Αρχή, που είναι εμπαιγμός όλων των δημοτών, αφού απεκρίβη η αλήθεια, η ουσία είναι ότι η “Ημέρα της Απελευθέρωσης” θα στοιχίσει τουλάχιστον 25.369 ευρώ. Πολύ μεγάλο ποσό.

Σε αυτά θα πρέπει να συμπεριληφθούν, όσα ακόμη δεν γνωρίζουμε και θα προστεθούν τις επόμενες ημέρες, συν όλα τα χονδρά διαφημιστικά κονδύλια που θα δοθούν με άλλη αιτιολογία για να συντηρηθεί ο “μηχανισμός από μέσα Επικοινωνίας που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να διατηρηθεί ακλόνητο το κύρος του δημάρχου ενόψει προσεχών εκλογών.”

Σχόλιο άλλο δεν χρειάζεται, είναι τόσο εμφανής η σπατάλη και η κακοδιαχείριση από την δημοτική αρχή Δημήτρη Κωστούρου.

Μιχάλης Καζάς

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ