Πάνω απο 1200 συμμετοχές στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

- Advertisement -

Την  Δευτέρα στις 4.30 το απόγευμα ξεινάει το 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, μια εθελοντική προσπάθεια των Ανδρέα Ζαγάκου και Κώστα Ανδριανόπουλου, με σκοπό την εκπαίδευση όσων ήδη εργάζονται ή σκέφτονται να ασχοληθούν με τον τουρισμό και το χώρο της εστίασης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι προεγγραφές ξεπέρασαν τις 1.200.

- Advertisement -

 

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Δευτέρα

16:30-16:45
Καλώς Ορίσατε! Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος & Ανδρέας Ζαγάκος,
16:45-17:00
Σχολείο Τουρισμού OnTour: Λία Ζαμπέτογλου,  Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΙΝΣΕΤΕ

17:00-17:15
Χαιρετισμός  Γρηγόρης Τάσιος,  Πρόεδρος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

17:15-17:40
0,1 %: Μάγια Τσόκλη, Δημοσιογράφος – Δημιουργός των ταξιδιωτικών εκπομπών “Ταξιδεύοντας”

17:40-18:00
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

18:00-18:20 #diversity
Έλενα Γκίκα, Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού COSTA NAVARINO

18:20-18:40
Το Μάτι Ακούει: Δήμητρα Κοκκέβη-Φωτίου, Αρχαιολόγος – Ξεναγός κωφών ατόμων

18:40-19:00
Αυτός, αυτή κι ο άλλος
Ενθαρρύνουν οι: Τόνια Κουζή, Αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π – Συνιδρυτής “εὖ-τόπος”, Γιώργος Λαζαρίδης, Αθλητής τένις με αμαξίδιο – Συνιδρυτής “ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ”, Βασίλης Παπαευσταθίου, Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π – Συνιδρυτής “ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030”

19:00-19:15
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

19:15-19:40
Top Quality Customer Service – Ιστορίες ενός Butler
Στάθης Παπαχριστοφίλου, Πιστοποιημένος Butler
19:40-20:30
MultiCultural Diversity & Complaint Handling
Γιάννης Καλογεράκης, Δ/νων Σύμβουλος JMK

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1ΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τρίτη

09:30-09:45
messinia.mobi – Η Μεσσηνία στην τσέπη σου!: Λαυρέντης Χωραΐτης, Γραφίστας-Εικονογράφος, Χαράλαμπος Παγάνης, Software Engineer- IT Business Analyst

09:45-10:00
ΜΑΜΑΚΙΤΑ, Family Friendly Greece: Ελένη Φωτίου, Δημοσιογράφος – Ταξιδιωτική συντάκτης

10:00-10:20
«Συγχαρητήρια, προσλαμβάνεστε!» Οδηγός επαγγελματικής αριστείας
Κατερίνα Σαντίκου, Hospitality Entrepreneur, Managing Director WORKATHLON

10:20-10:40
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

10:40-11:00
Ο τρόπος σκέψης για υψηλή επαγγελματική απόδοση: Μην κάνεις απλώς τη δουλειά σου, διέπρεψε σε αυτή! Βαλεντίνα Κόρδη, Mindset & High Performance Coach

11:00-11:30
Let’s get physical: το ταξίδι ως απόδραση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Ισαβέλλα Ζαμπετάκη, Ταξιδιωτική δημοσιογράφος

11:30-12:00
Ο ρόλος της εύστοχης δημιουργίας ενός τουριστικού προϊόντος και της τοποθέτησής του στην αγορά, και η σχέση αυτού, με την αύξηση του Hotel Revenue, Σοφία Ματζουράνη, Business Development Manager Aqua Vista Hotels

12:00-12:20
Ο ρόλος της παροχής εναλλακτικών βιωματικών εμπειριών στους επισκέπτες και η σχέση του με την αύξηση του Hotel Revenue
Ιάκωβος Σάχας, CEO & Founder DNA Travel

12:20-12:40
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

12:40-13:00
Ο ρόλος του πολιτισμού στα ξενοδοχεία και η σχέση του με την αύξηση του Hotel Revenue, Κέλλυ Αθανασιάδου, Managing Director [email protected] Contemporary Art Platform

13:00-13:20
Η δημιουργία περιεχομένου και ο ρόλος του στις απευθείας πωλήσεις
Χάρης Μπρουσαλιάν, Εμπορικός Δ/ντής GREEK TRAVEL PAGES (GTP)

13:20-13:45
Νέες τεχνολογίες για απ’ ευθείας online κρατήσεις στο ξενοδοχείο σας
Βίκτωρ Μάτσας, Co-Founder WebHotelier

13:45-14:15
Εργαλεία για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων:
Orange Cloud PMS, Hotelier CMS & RateParity.com”
Αλέξανδρος Δαμίγος, CEO & Founder Marinet

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΙΝΟΥ SESSION – ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

16:15-16:40
Μαγειρεύοντας την ταυτότητα του προορισμού: Δημοσθένης Μπρούσαλης, Founder & CEO DASC Branding
16:40-17:00 Τα συστατικά που οδηγούν στην αύξηση των απευθείας κρατήσεων: Κύρος Ασφής, Managing Partner Nea Mesa Hotel & Tourism Digital Marketing Agency

17:00-17:20
Best practices στην πρακτική άσκηση:
Μια έρευνα από φοιτητές για φοιτητές, Μάγδα Πειστικού, Program Leader Hospitality & Culinary Arts programs,  Μητροπολιτικό Κολλέγιο

17:20-17:40
Εκπαίδευση και επαγγελματική ετοιμότητα στη σύγχρονη αγορά του τουρισμού:Μαρία Παπαγρηγοράκη, Recruitment Manager,  Deree – The American College of Greece, Σοφία Ταμπούρη,  Career Counselor,  Deree – The American College of Greece

18:00 – 20:00
BARTENDING
Γιάννης Τσουκαλής, Skinos & Otto’s Athens Vermouth Brand Ambassador Greece
Alper Deli, Fratelli Branca Brand Ambassador Greece
Χρύσα Τσάμπου, Disaronno & Tia Maria Brand Ambassador Greece
Γιάννης Αποστολόπουλος, Bartender – Εκπαιδευτής BARTENDING  Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ
Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ

Τετάρτη
09:30-10:00
Μεσσηνιακό πρωινό: Κέλλυ Δημητρούλια – Μαγειρεύει η Γεωργία Κουτσούκου

10:00-10:30
Με νερό κι αλεύρι:Σείριος Καίσαρης, Αρτοποιός – Εκπαιδευτής  ΙΕΚ Ορίζων – Μέλος Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, Γιάννης Χρηστέας, Αρτοποιός – Μέλος Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ Ορίζων

10:30-10:50
Η διαφορετικότητα στην γαστρονομία – Τοπικότητα VS Παγκοσμιοποίησης: Γιώργος Πίττας, Ξενοδόχος-Συγγραφέας-Ιδρυτής του GREEK GASTRONOMY GUIDE

10:50-11:10
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

11:10-11:40
Μαγειρικές δημιουργίες από την Ομάδα μαγειρικής «Εν δυνάμει»
Δημιουργούν οι: Δανάη, Δημήτρης, Θάνος, Λωξάνδρα, Μαργαρίτα και Μαρία
Τάσος Χριστόπουλος, Chef – Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης, Σταυρούλα Μουχαρέμη & Σόνια Κυπριανίδου.  Παρουσιάζει η Μαρία Ιωαννίδου

11:40-12:10
Ελληνική γαστρονομία: Ένας ανεκμετάλλευτος πλούτος, Χάρης Τζανής, Συντάκτης Γαστρονομίας – Γιάννα Μπαλαφούτη, Δημιουργός προϊόντων

12:10-12:30
Η Πληροφορική εστιάζει σε λύσεις που απογειώνουν την γαστρονομία
Κωστής Ζαφειρόπουλος,   Retail & Hospitality Sales Consultant, Epsilon Net
Σταύρος Στούπας, CEO StartPC – Πρόεδρος Ετ.Α.Π Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων

12:30-12:50
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

12:50-13:15
Η σοκολάτα αλλιώς:Στέφανος Διαμαντόπουλος, Δημιουργός Γεύσεων –Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής

13:15-14:00
Με…νου για Ζωντανές Θάλασσες – Υψηλή γαστρονομία με «παρεξηγημένα» ψάρια:Ηλίας Μαμαλάκης, Γευσιγνώστης & Ταξιδευτής

14:00-14:15
Συνταγή για μια ζωντανή θάλασσα: Δημήτρης Καραβέλλας, Γενικός Διευθυντής WWF Ελλάς

14:15-14:30
Marketing Ξενοδοχείων και Προορισμών με βάση τα Επώνυμα Τοπικά προϊόντα:Δημήτρης Βασιλείου, Επιχειρηματίας Τροφίμων & Γαστροτουρισμού.

 

- Advertisement -