Δ.Σφυρής: Η κυβέρνηση “πάρκαρε” 450 πρόσφυγες στο Πόρτο Χέλι χωρίς γιατρούς και δομές!

- Advertisement -

“Απροειδοποίητα η κυβέρνηση «πάρκαρε» 450 πρόσφυγες στο Πόρτο Χέλι, χωρίς να ρωτήσει τον Δήμο, χωρίς να υπάρχουν γιατροί και δομές», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, αναφερόμενος στο μεγάλο αυτό ζήτημα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες.

- Advertisement -

 

 

Στην δήλωσή του ο κ.Σφυρής, σημειώνει οτι η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την ενέργεια αν και ο ίδιος είχε επικοινωνήσει και με τον κ.Μουζάλα πριν και με τον κ.Βίτσα τώρα, εξηγώντας τους την επίπτωση που έχει στο τουριστικό προϊόν της περιοχής και τις ελλείψεις σε υποδομές.

Αναφέρει πιο αναλυτικά ο κ.Σφυρής:

Το προφυγικό δεν είναι θέμα να παίζει ο κ.Λάμπρου και ο κάθε Λάμπρου, αλλά ούτε η κυβέρνηση και κανένας, με την αξιοπρέπεια , τις ζωές και τις καταστάσεις που δημιουργεί το κράτος και η κυβέρνηση, χωρίς να ρωτήσει τον Δήμο.

Παραβλέποντας μάλιστα και απαξιώνοντας την ανυπαρξία ΥΠΟΔΟΜΩΝ ( μη στελέχωση του Κέντρου Υγείας, Σχολικών Υποδομών, Κοινωνικών Υποδομών, Χωρική ικανότητα του Δήμου).
Εγώ προσωπικά εκτός από τις ενέργειες που έκανα όχι μόνο τώρα, αλλά και την προηγούμενη φορά προς το Υπουργείο επι Υπουργού κου Μουζάλα, την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τις ΚΟΙΝΣΕΠ, την ΠΕΔ, την Περιφέρεια, και προς το ξενοδοχείο “ΓΑΛΑΞΙΑΣ” που έκανε σύμβαση με την ΔΟΜ ( Διεθνης Οργανισμός Μεταναστών ) και το Υπουργείο, για καθαρά οικονομικούς λόγους παραβλέποντας τις δυνατότητες του Δήμου μας, αλλά και τις συνέπειες σε μια τουριστική περιοχή. Ακόμα και για τους πρόσφυγες που ανάμεσά τους είναι πάνω από 150 παιδιά από 2 μηνών μέχρι 13 χρόνων. Από σημερινές πληροφορίες της ΔΟΜ έχει υπογράψει σύμβαση για 494 πρόσφυγες, το απέκρυψε όταν επικοινώνησα με την ιδιοκτήτρια και μου είπε ότι θα τους ” φιλοξενήσει ” για ένα μήνα. !!!!
Εκτός αυτών των ενεργειών ήρθα σε επαφή με τον ΔΟΜ και αναζήτησα τον υπεύθυνο του Υπουργείου και τον νέο υπουργό κο Βίτσα.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει στείλει τους γιατρούς που πρέπει να υποστηρίξουν τους 450 Πρόσφυγες εκτός των Κοινωνικών Λειτουργών, των ψυχολόγων, των συντονιστών, των Νομικών και των μεταφραστών που απαιτούνται ακόμη και για το ” παρκάρισμα” δυστυχώς θα έλεγα να μην πω την εγκαταλειψη (γιατί αυτό συμβαίνει)και ενδεχομένως κάποιοι κερδίζουν μόνο χρήματα και αδιαφορούν για τις ζωές των προσφύγων.
Σαν Δήμαρχος έθεσα το θέμα σε σύσκεψη της Πανελλήνιας Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ , που είμαι μέλος με θέμα: Τουρισμός προσφυγική και μεταναστευτική πολιτική (την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη ).
Στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ εγώ είχα ενημερώσει για τις θέσεις μου και τις ενέργειες χωρίς να μου ζητηθεί από κανένα. !!!
Θέσεις που είχα εκθέσει σε συνάντηση με τον Υπουργό κο Μουζάλα αναφέροντας ότι:
-Το Κέντρο Υγείας δεν έχει γιατρούς
-Δεν έχει παιδίατρους, νοσηλευτές
-Οδηγους ασθενοφόρων
-Τα Σχολεία μας ήδη λειτουργούν με 9 λυόμενες αίθουσες και δεν ικανοποιούν τις ανάγκες των μαθητών του Δήμου μας.
-Ούτε κοινωνικές Δομές.
Και κυρίως είναι ανύπαρκτη η μεταναστευτική πολιτική.
Δεν έχει γίνει καμία έρευνα για την χωρική ικανότητα της περιοχής σε δομές.
Μάλιστα τόνισα ότι η Ερμιονίδα έχει δεχθεί παλαιότερα πρόσφυγες και μετανάστες που εντάχθηκαν στην κοινωνία της Ερμιονίδας. Κι αυτό γιατί αυτοί που εκθέτουν τις απόψεις τους για τις ελλείψεις των δομών από το Κράτος χαρακτηρίζονται ρατσιστές.
Μάλιστα σε σύσκεψη των Δημάρχων με τον τότε Υπουργό κ. ΜΟΥΖΑΛΑ, ο οποίος αντέδρασε με τα στοιχεία που παρέθεσα , του είπα ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ευαίσθητοι και φιλόξενοι γιατί έχουμε ζήσει την προσφυγιά.
Είμαστε ευαίσθητοι γιατί την μετανάστευση την ζούμε όταν 600.000 νέοι εγκατέλειψαν την Ελλάδα για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό.”

Και καταλήγοντας με αναφορά στην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Λάμπρου, τονίζει: Αυτά τα ακούσατε κε Λάμπρου, στο ΔΣ χωρίς να έχετε πρόταση. Αλλά η ανευθυνότητα σας επιβεβαιώνεται γι άλλη μια φορά παίζοντας με τις ζωές και τις ψυχές, την αλληλεγγύη, την φιλοξενία, αλλά και τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζουμε εμείς τέτοια θέματα, προστατεύοντας τους δημότες μας, αλλά συμπάσχοντας στο Παγκόσμιο δράμα.  Ειλικρινά λυπάμαι που έχετε 18 χρόνια στην αυτοδιοίκηση αλλά δεν νομίζω όιτι έχετε καταλάβει τί σημαίνει διοίκηση κι απορώ πού θα φτάσετε!!!!!”

 

- Advertisement -