ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ

Ανακοινώθηκαν το πρόγραμμα και οι διαδρομές του “Παλαμήδειου Άθλου 2018”

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, ο Δήμος Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, το αθλητικό σωματείο ΓΕ Αργολίδας και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Συμμαχίας για την Ελλάδα προκηρύσσουν τον αγώνα: «Παλαμήδειος Άθλος».

 

 

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τα αγωνίσματα: 10 χλμ., 3 χλμ. Και 1,5 χλμ.

Στόχος της διοργάνωσης είναι:

  • να δημιουργήσει ένα μοναδικό στο είδος του αθλητικό γεγονός προσελκύοντας δρομείς από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • να προβάλλει το Ναύπλιο και τις ομορφιές του καθώς και τη μακρά και αξιοσημείωτη πολιτιστική του κληρονομιά και παράδοση.
  • να «ανοίξει» έναν διάλογο για την παρουσία και τη σύνδεση των μνημείων με το σήμερα.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν στον οριοθετημένο χώρο στην είσοδο του Κάστρου επί της οδού 25ης Μαρτίου όπου θα βρίσκονται και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης. 

Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι ο μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα με την αγωνιστική άνοδο του πιο δοξασμένου κάστρου σε περιμένει να δοκιμάσεις και εσύ τα όριά σου! Σύνολο απόστασης: 5 χλμ., αγώνας ειδικών απαιτήσεων.

Το πρώτο μέρος (850μ. με απότομη ανωφέρεια) αποτελείται από την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο από τα 999 σκαλοπάτια του μύθου και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλαμβάνει την κάθοδο μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου.

Ο «Παλαμήδειος Άθλος» είναι αγώνας ειδικών απαιτήσεων για έμπειρους δρομείς. Θα υπάρχει τάπητας χρονομέτρησης στην έξοδο του κάστρου ώστε να καταγράψετε την επίδοσή σας στην ανάβαση των 999 σκαλοπατιών!

Γρήγορο 10άρι

Τα 10 χλμ. αποτελούνται από διαδρομή επίπεδη και εύκολη, ό,τι πρέπει για να καταγράψετε το προσωπικό σας ρεκόρ!! Η διαδρομή φέρει την πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS). Οι επιδόσεις είναι επίσημες και πιστοποιημένες από τον ΣΕΓΑΣ!

3 χλμ. για όλους

Αγαπάς τον αθλητισμό και χαίρεσαι τη συμμετοχή; Ταξιδεύεις στο Ναύπλιο με την οικογένειά σου και επιθυμείς να εισάγεις τους μικρούς μας φίλους στον μαγικό κόσμο του αθλητισμού; Είσαι αρχάριος δρομέας; Τότε ο αγώνας των 3 χλμ. είναι ο κατάλληλος για εσένα! Όλοι οι τερματίσαντες του αγώνα των 3 χλμ. θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο καθώς και ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής!

1,5 χλμ. junior run

Η συμμετοχική διαδρομή του 1,5 χλμ. είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις μικρές ηλικίες και τους συνοδούς της! Απολαύστε τη συμμετοχή σας με ασφάλεια, χαρείτε τη διαδρομή, γνωρίστε στα παιδιά τη χαρά της συμμετοχής! Ολοι οι οι συμμετέχοντες του αγώνα του 1,5 χλμ. θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο κατά τον τερματισμό!

Η εκκίνηση των 10χλμ θα γίνει στις 9.30πμ , των 3χλμ στις 10.45 πμ., των 1,5 χλμ στις 11.30πμ και του Castle Run στις 12.45μ.

Οι απονομές απο τις 11 το πρωϊ έως την 1 το μεσημέρι.

 

Argonafplia.gr (SO)

Πρόσφατα

Τη Μ. Τετάρτη παραδίδεται αποκατεστημένος ο δρόμος Επιδαύρου – Καλλονής

Σε πλήρη λειτουργικότητα θα παραδοθεί τη Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου στους οδηγούς το τμήμα του…

2 ώρες πριν

Δημοτικό σχολείο Τολού «Παίζω χάντμπολ μαζί με τους γονείς και τους/τις συμμαθητές/τριές μου»

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η σχέση μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών είναι θεμελιώδους σημασίας. Γονείς και εκπαιδευτικοί…

2 ώρες πριν

Εκδήλωση εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης του 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου σχολείο Πρέσβης του Ε.Κ. (βίντεο)

Ένα μοναδικό κράμα θετικής ενέργειας, νεανικής αύρας και ελπίδας για το μέλλον κυριάρχησε κατά την…

2 ώρες πριν

Συλλυπητήρια του Σ. Πολιτικών Συνταξιούχων Άργους- Μυκηνών για την απώλεια του Σπύρου Παραρά

Το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους- Μυκηνών εκφράζουμε τη βαθιά…

3 ώρες πριν

Τουριστική σχολή Άργους: Πρώτη ημερίδα τουρισμού (βίντεο)

Την πρώτη ημερίδα για τον τουρισμό πραγματοποίησε σήμερα η τουριστική σχολή Άργους. https://www.youtube.com/watch?v=wGBaakQjALg Οι ημερίδες…

3 ώρες πριν

Ενημερωτικό σεμινάριο “ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ MY DATA – POS ” στο Επιμελητήριο Αργολίδας

Την Παρασκευή 26 Απρίλιου 2024 στην Αίθουσα Διαλέξεων του Επιμελητήριου Αργολίδας (Άργος οδός Κορίνθου 23…

12 ώρες πριν