Τον Δήμο Πύλου-Νέστορος επισκέφθηκε ο γ.γ. Υποδομών

- Advertisement -

Έκτακτη χρηματοδότηση θα λάβει από το Υπουργείο Υποδομών ο Δήμος Πύλου- Νέστορος, προκειμένου σε συνεργασία με το Υπουργείο, να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε στο πέρασμα του από την περιοχή, ο κυκλώνας «Ζορμπάς».

- Advertisement -

 

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο οποίος συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έκανε την Παρασκευή αυτοψία στις λιμενικές υποδομές του Δήμου που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης ο οποίος μαζί με μηχανικούς του Δήμου ξενάγησαν το κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές, ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των λιμανιών της Γιάλοβας, της Μεθώνης, της Κορώνης ,της Φοινικούντας και της Πύλου τονίζοντας ότι οι μόλοι είναι χώροι εργασίας και πρέπει να δοθούν άμεσα για χρήση στους πολίτες.

Ο Γιώργος Δέδες σημείωσε: «Όπως διαπιστώσαμε και τα πέντε λιμάνια του Δήμου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Άμεσα θα καλυφθούν στο μελετητικό κομμάτι τους και θα χρηματοδοτηθούν, ώστε να μπορέσουν με τρόπο αποτελεσματικό να προχωρήσουν το σύνολο των έργων που απαιτούνται. Η περίπτωση του λιμανιού της Πύλου έχει ιδιαιτερότητα καθώς έχει προβλήματα τόσο από τις πρόσφατες καταστροφές όσο και από παλαιότερα. Θα εξεταστούν όλα και θα βγει το πόρισμα για το τι μέλλει γενέσθαι.»

Αρχικά το κλιμάκιο έκανε αυτοψία στο δρόμο Σουληνάρι- Κορυφάσιο και ενημερώθηκε για τις διευθετήσεις καθώς και για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κατασκευή του έργου. Ο Γ.Δέδες σημείωσε ότι το έργο θα παραδοθεί αρχές Δεκεμβρίου, ενώ  αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επόμενη εργολαβία , 1.000 περίπου μέτρων μέχρι τον επόμενο κόμβο.

Ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος τόισε την σημασία που έχει ο δρόμος Καλαμάτας- Ριζόμυλος- Πύλος – Μεθώνη για την ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Δέδες αναφερόμενος στο έργο του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη σημείωσε πως κατατέθηκε από την Υπηρεσία Παραχωρήσεων του Υπουργείου Υποδομών προς έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο κ. Δέδες υπογράμμισε, «θα είμαστε πλήρως έτοιμοι στις αρχές της επόμενης χρονιάς, ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 να έχουμε έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην κατασκευή του έργου».

Η επίσκεψη του γ.γ. Υποδομών ολοκληρώθηκε με τεχνική σύσκεψη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, στην οποία παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες, δημοτικοί σύμβουλοι και ο Λιμενάρχης Πύλου.

 

- Advertisement -