Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟι εκλογές των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων έβγαλε στο Δ.Σ. τον Ναυπλιώτη Μιχάλη Καζά

Οι εκλογές των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων έβγαλε στο Δ.Σ. τον Ναυπλιώτη Μιχάλη Καζά

Δυναμικό το νέο ΔΣ της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων με πρόεδρο την Σάγια Τσαουσίδου και τον Ναυπλιώτη Μιχάλη Καζά του argonafplia.gr και eurozoi.gr στο ΔΣ της Ένωσης.

Η Σάγια Τσαουσίδου μια δραστήρια δημοσιογράφος με όραμα και διάθεση να προσφέρει και να προβάλει τις εξελίξεις στον Ευρωπαικό χώρο εχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη μιας μεγάλης και δυνατής ομάδας, όπως είναι η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Παμψηφεί εξελέγη Πρόεδρος στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Ο Μιχάλης Καζάς μετά την εκλογή είπε: Με τη συμμετοχή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, θα μου δοθεί η ευκαιρία να εμπλακώ με ακόμα πιο δραστήριο τρόπο σε νέες και υπάρχουσες δράσεις. Όλα αυτά τα χρόνια η παρακολούθηση των εργασιών μέσα στο κέντρο των εξελίξεων που λέγεται Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μου έδωσαν εμπειρίες και γνώσεις ώστε να μπορώ να προσφέρω. Στόχος μου είναι η προσφορά μέσα σε αυτό που λέγεται οικοδόμηση μιας πραγματικά Ενωμένης Ευρώπης, που θα σέβεται τους λαούς της, θα προστατεύει την ελευθερία και την δράση τους και θα προωθεί την υγιή συνεργασία μεταξύ τους επιλύοντας ειρηνικά τα εμπόδια που θα παρουσιάζονται.

Το Ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας πραγματοποίησε τις πρώτες του εκλογές και το Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη αποτελείται από τους εξής:

Πρόεδρος: Σάγια Τσαουσίδου

Αντιπρόεδρος: Μύρνα Νικολαϊδου

Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτης Σφαέλος

Ταμίας: Ματρώνη Δικαιάκου

Αν. Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων: Σταύρος Σαμουηλίδης

Μέλη: Μιχάλης Καζάς, Λάμπρος Δεμερτζής

Ελεγκτική Επιτροπή
Ρόδης Λάμπρος
Κουτρουμάνος Βασίλης
Γκάτζιος Άκης

Αναπληρωματικοί
Μιχάλαρου Έφη
Λεμπέσης Δημήτρης

Πειθαρχικό Συμβούλιο
Βενιζέλου Ευγενία
Σιάφης Γιώργος
Μαργαρίτης Κωνσταντίνος

Αναπληρωματικός
Κανναβός Δημήτρης

Με όρεξη για δουλειά και ιδέες που στόχο έχουν να βοηθήσουν το λειτούργημα του δημοσιογράφου προτεραιότητά της Ένωσης είναι η ενημέρωση και επιμόρφωση των νέων που ονειρεύονται να κάνουν καριέρα στο δύσκολο χώρο των ΜΜΕ.

Διεθνές συνέδριο Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων
Το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του στη χώρα μας αλλά και την ανανέωσή του και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο: Μετά από απόφαση της διεθνούς διοίκησής της η οποία έκανε δεκτή την πρόταση του ελληνικού τμήματος το ετήσιο διεθνές συνέδριο και η Γενική Συνέλευση θα διοργανωθούν στην Ελλάδα.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, το Δημοσιογραφικό Συνέδριο, θα φιλοξενηθεί στο Αγρίνιο και η Γενική Συνέλευση που θα ακολουθήσει θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι.

Η πρώτη ημέρα (29/11) είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη της Αιτωλοακαρνανίας ως δυναμικού τουριστικού προορισμού. ”Ο νομός στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης” είναι το αίτημα των τοπικών φορέων. Η υπουργός τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά θα αναφερθεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αιτωλοακαρνανίας, όπως ιαματικός τουρισμός, εκκλησιαστικός, οικολογικός, εναλλακτικός τουρισμός παρατήρησης της φύσης και της μοναδικής πανίδας των εκβολών του Αχελώου (πολλά μοναστήρια της βυζαντινής περιόδου) χιλιόμετρα ακτογραμμών σε Ιόνιο πέλαγος, Αμβρακικό κόλπο και Πατραϊκό κόλπο, λίμνες ποτάμια ιδροβιότοποι, αρχαία θέατρα, κάστρα και εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Ο υπουργός Μεταφορών και υποδομών κος Χρήστος Σπίρτζης, από την πλευρά του θα αναφερθεί στους μεγάλους οδικούς άξονες όπως Ιόνια οδός, Εγνατία οδός, αλλά και το αεροδρόμιο του Ακτίου που συνετέλεσαν ώστε ο νομός να βγει από απομόνωση και να είναι εύκολα προσβάσιμος σε κάθε επισκέπτη.

Τα κεντρικά θέματα του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο είναι: ”Μπορεί η Ευρώπη να παραμείνει δημοκρατική;” και ”Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ”. Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης κος Νίκος Παππάς. Σημαντική η παρουσία στο συνέδριο του ελληνικής καταγωγής δημάρχου της περιοχής των Βρυξελλών κου Χρήστου Δουλκερίδη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Επειδή πρόκειται για σημαντικό γεγονός για την Αιτωλοακαρνανία, τη Δυτική Ελλάδα και γενικότερα για τη χώρα μας, φροντίζεται ώστε η διοργάνωση να είναι επιτυχημένη και οι περίπου 80 δημοσιογράφοι, (BBC, RTE (RADIO AND TV), RADIO ROMANIA, IL GIORNALE EUROPEO, TVE: SPANISH TV, COPE RADIO, VOCENTO NEWSPAPERS, AP TELEVISION NEWS, KANAL D – TV, OSSERVATORIO BALCANI E CAUCASO, IRISH NEWS, WHITE HOUSE CHRONICLE” ON PBS, SLOVAK TV/RADIO, POLAND TV/RADIO, PORTUGAL TV/RADIO) από τις χώρες της ΕΕ που θα παρευρεθούν στο συνέδριο, να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του νομού τις αρχαιότητες και την γαστρονομία, ώστε να φύγουν από την Ελλάδα, με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκοπίου Παυλόπουλου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ