Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΟΗΕ: Τάφος η Μεσόγειος για πάνω από 2.000 πρόσφυγες από τον Ιανουάριο

ΟΗΕ: Τάφος η Μεσόγειος για πάνω από 2.000 πρόσφυγες από τον Ιανουάριο

Έχουν ξεπεράσει τους 2.000 οι μετανάστες και πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεία τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR), Τσάρλι Γιάξλεϊ, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, δήλωσε: «Περίπου 105.000 αιτούντες άσυλο και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέχρι σήμερα φέτος και ο αριθμός των ζωών που χάθηκαν στη Μεσόγειο ξεπέρασε τις 2.000».

Ωστόσο οι αριθμοί είναι μειωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ο Τζόελ Μίλμαν, εξήγησε πως είναι το πέμπτο έτος στη σειρά που ξεπερνιέται το όριο των 100.000 προσφύγων και μεταναστών. Και πρόσθεσε, πως φέτος το όριο αυτό συμπληρώθηκε πολύ αργότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η Ισπανία φέτος ήταν ο κυριότερος προορισμός, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται περισσότερες από 49.000 αφίξεις και ακολουθούν η Ελλάδα με περισσότερες από 27.700 αφίξεις και στην αμέσως επόμενη θέση η Ιταλία με πάνω από 22.160 αφίξεις.

Περισσότεροι από 1.260 θάνατοι έχουν καταγραφεί εκ των οποίων πάνω από τους μισούς θανάτους σημειώθηκαν στην προσπάθεια των μεταναστών και των προσφύγων να καταλήξουν στην Ιταλία.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ