Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΑδελφοποιήθηκαν Τρίπολη και Πρέβεζα

Αδελφοποιήθηκαν Τρίπολη και Πρέβεζα

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Τρίπολης και Πρέβεζας, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

 

Ορόσημο η ημέρα αυτή για την Πρέβεζα και την Τρίπολη, καθώς οι δύο πόλεις αποκτούν κοινή πορεία. Οι δήμαρχοι Δημήτρης Παυλής και Χρήστος Μπαΐλης υπέγραψαν πρωτόκολλο αδελφοποίησης στην προσπάθεια ανάπτυξης φιλικών σχέσεων μεταξύ των πολιτών των Δήμων Πρέβεζας και Τρίπολης.

Η Αδελφοποίηση αυτή θα συνεισφέρει στην δημιουργία και εμβάθυνση των ανθρωπίνων σχέσεων μεταξύ των πολιτών των δύο δήμων.

Στο μουσικό κομμάτι της εκδήλωση συμμετείχαν το Μουσικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου «Σπύρος Δήμας» και η «Χορωδία Τρίπολης».

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης, οι δήμαρχοι των δύο πόλεων επισκέφθηκαν την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εκεί τους περίμενε ο πρύτανης κ. Αθανάσιος Κατσής όπου και τους ξενάγησε στους χώρους της πρυτανείας.

Να θυμίσουμε ότι η πρυτανεία βρίσκεται στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο ποιητής Κώστας Καριωτάκη στις 30 Οκτωβρίου 1896.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας αναφέρθηκε στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο και συνεχάρη τον Πρύτανη αλλά και το Δήμαρχο Τρίπολης για την εξαιρετική δουλειά. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για θέματα που αφορούν τη συνεργασία των Πανεπιστημίων με την αυτοδιοίκηση. Οι Δήμαρχοι τόνισαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου τους ζητηθεί.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ