Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔιαμορφώνεται η τελική πρόταση για το Πάρκο Κολοκοτρώνη

Διαμορφώνεται η τελική πρόταση για το Πάρκο Κολοκοτρώνη

Η νέα πρόταση που αφορά την ανάπλαση του πάρκου Κολοκοτρώνη, διαμορφώνεται και θα βασίζεται στη διατήρηση του υπάρχοντος σχεδίου, αλλά ανάδειξή του θα γίνει με διαφορετικά υλικά.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, για να ενημερωθούν οι πολίτες για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση, μετά και την ανοικτή συζήτηση που έγινε και τις προτάσεις που κατατέθηκαν.

Τονίζεται επίσης, πως θα υπάρξει μελέτη για νέες φυτεύσεις όπως και καλύτερο φωτισμό.

Αναλυτικά η ενημέρωση απο τον Δήμο Ναυπλιέων- ΔΟΠΠΑΤ:

Η διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με το πάρκο Κολοκοτρώνη και οι πρώτες συζητήσεις με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας διαμορφώνουν την πρόταση ανάπλασης του πάρκου, η οποία θα βασίζεται στη διατήρηση του υπάρχοντος σχεδίου με πρόθεση την ανάδειξή του με διαφορετικά υλικά.

Η φυτοτεχνική μελέτη η οποία θα επιδιώξει τον εμπλουτισμό με νέες φυτεύσεις και την εξυγίανση του υπάρχοντος φυτικού κεφαλαίου, θεωρείται δεδομένη.

Επίσης η φωτοτεχνική μελέτη πέρα από την αλλαγή του προβληματικού δικτύου φωτισμού θα ανανεώσει και θα αναβαθμίσει την εικόνα αλλά και τη λειτουργία του πάρκου τις νυχτερινές ώρες.

Η νέα πρόταση μελέτης θα τεθεί υπ’ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου και η τροποποιημένη μελέτη που θα ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο θα υποβληθεί για έγκριση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας .

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ