Διαμορφώνεται η τελική πρόταση για το Πάρκο Κολοκοτρώνη

- Advertisement -

Η νέα πρόταση που αφορά την ανάπλαση του πάρκου Κολοκοτρώνη, διαμορφώνεται και θα βασίζεται στη διατήρηση του υπάρχοντος σχεδίου, αλλά ανάδειξή του θα γίνει με διαφορετικά υλικά.

- Advertisement -

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, για να ενημερωθούν οι πολίτες για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση, μετά και την ανοικτή συζήτηση που έγινε και τις προτάσεις που κατατέθηκαν.

Τονίζεται επίσης, πως θα υπάρξει μελέτη για νέες φυτεύσεις όπως και καλύτερο φωτισμό.

Αναλυτικά η ενημέρωση απο τον Δήμο Ναυπλιέων- ΔΟΠΠΑΤ:

Η διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με το πάρκο Κολοκοτρώνη και οι πρώτες συζητήσεις με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας διαμορφώνουν την πρόταση ανάπλασης του πάρκου, η οποία θα βασίζεται στη διατήρηση του υπάρχοντος σχεδίου με πρόθεση την ανάδειξή του με διαφορετικά υλικά.

Η φυτοτεχνική μελέτη η οποία θα επιδιώξει τον εμπλουτισμό με νέες φυτεύσεις και την εξυγίανση του υπάρχοντος φυτικού κεφαλαίου, θεωρείται δεδομένη.

Επίσης η φωτοτεχνική μελέτη πέρα από την αλλαγή του προβληματικού δικτύου φωτισμού θα ανανεώσει και θα αναβαθμίσει την εικόνα αλλά και τη λειτουργία του πάρκου τις νυχτερινές ώρες.

Η νέα πρόταση μελέτης θα τεθεί υπ’ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου και η τροποποιημένη μελέτη που θα ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο θα υποβληθεί για έγκριση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας .

 

- Advertisement -

________________