Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠαραιτήθηκαν δυο υπουργοί στην Ιορδανία

Παραιτήθηκαν δυο υπουργοί στην Ιορδανία

Οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού της Ιορδανίας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο μια κυβερνητική πηγή, μία εβδομάδα μετά το φονικό δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια κατακλυσμιαίων βροχών και πλημμυρών κοντά στη Νεκρά Θάλασσα, όπου τα παιδιά είχαν πάει σχολική εκδρομή.

 

«Ο υπουργός Παιδείας Άζμι Μαχάφζαχ και η υπουργός Τουρισμού Λίνα Ανάμπ υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό Ομάρ Ραζάζ» ανέφερε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η Ανάμπ επιβεβαίωσε την απόφασή της στο Twitter, σημειώνοντας ότι υπέβαλε την παραίτησή της λόγω του «γενικότερου πολιτικού κλίματος και της οδυνηρής περιόδου» που διανύει η Ιορδανία.

Οι δύο υπουργοί υπέβαλαν την παραίτησή τους δύο ημέρες μετά τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της χώρας όπου πολλοί βουλευτές ζήτησαν την αποχώρηση των δύο υπουργών διότι έδωσαν άδεια για τη σχολική εκδρομή παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Είκοσι ένας άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαθητές, σκοτώθηκαν την 25η Οκτωβρίου σε απόσταση 50 χλμ δυτικά του Αμάν, στο δυστύχημα με το λεωφορείο, κατά τη διάρκεια σφοδρής βροχόπτωσης. Χείμαρροι λάσπης παρέσυραν τους μαθητές, που είχαν αποβιβαστεί από το λεωφορείο. Τριάντα πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ