Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΟ Δήμος Τρίπολης ήταν αρωγός στον 4ο "Δρόμο Αθανάτων"

Ο Δήμος Τρίπολης ήταν αρωγός στον 4ο “Δρόμο Αθανάτων”

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης “ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ”, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι Τριπόλεως, Σπάρτης και Καλαμάτας με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ. Αττικής ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα, πραγματοποίησαν τον Αγώνα Υπεραπόστασης 142χλμ. με την ονομασία Δρόμος Αθανάτων.

 

Ο αγώνας δρόμου που ξεκίνησε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου από την Τρίπολη ακολουθώντας τη διαδρομή ΤΡΙΠΟΛΗ – ΣΠΑΡΤΗ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Ο Δήμος Τρίπολης μέσω του αντιδημάρχου κ. Βρέντα σταθήκαν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:

-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου (Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και διαμέσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του Όρους.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ