Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΥεμένη: 16 νεκροί σε αεροπορικό βομβαρδισμό

Υεμένη: 16 νεκροί σε αεροπορικό βομβαρδισμό

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη, όταν αεροσκάφη βομβάρδισαν εργοστάσιο συσκευασίας λαχανικών στην επαρχία Χοντάιντα της Υεμένης.

 

Κάτοικοι και νοσοκόμοι στην Μπάιτ αλ Φάκι, 70 χιλιόμετρα νότια της πόλης Χοντάιντα, διευκρίνισαν ότι άλλοι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στον βομβαρδισμό. Εξήγησαν ότι οι βόμβες έπληξαν εργοστάσιο συσκευασίας λαχανικών στη συνοικία αλ Μασούντι και διευκρίνισαν πως όλα τα θύματα ήταν εργάτες.

Σύμφωνα με ΜΜΕ που πρόσκεινται στους Χούτι, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν. Σφοδρές μάχες μαίνονταν σε νότια προάστια της Χοντάιντας, πόλης όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας, που οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και η συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ προσπαθούν να αποσπάσουν από τους Χούτι.

Αφότου η Σαουδική Αραβία τέθηκε επικεφαλής στρατιωτικής συμμαχίας διαφόρων κρατών κι επενέβη για να βοηθήσει την κυβέρνηση του Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι να σταματήσει την προέλαση των σιιτών ανταρτών Χούτι, που είχαν καταλάβει μεγάλο μέρος της χώρας (και την πρωτεύουσα Σαναά), έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ