Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ«Πύρινη κόλαση» στη Χαλκιδική: Σε απόσταση αναπνοής από τη Σάρτη η φωτιά...

«Πύρινη κόλαση» στη Χαλκιδική: Σε απόσταση αναπνοής από τη Σάρτη η φωτιά – Εκκενώνονται περιοχές [ βίντεο]

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Σιθωνία Χαλκιδικής με τη φωτιά να βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό Σάρτη που παραμένει χωρίς ρεύμα ενώ έχουν διακοπεί και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Σύμφωνα με το voria.gr, η πυρκαγιά έχει φτάσει μέχρι την πλαγιά που βρίσκεται έξω από το χωριό, στα δεξιά του δρόμου από τον Αρμενιστή προς τη Σάρτη.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση σπιτιών έξω από τη Σάρτη. Αυτή τη στιγμή εκκενώνεται η ακτή Αχλάδα, η οποία βρίσκεται δίπλα στη Σάρτη με απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα. Στο σημείο βρίσκονται περίπου 15 κατοικίες.

Στο σημείο πύρινο μέτωπο που εκτείνεται τρία χιλιόμετρα επιχειρούν 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη από αέρος, δύο ελικόπτερα κι ένα ακόμη ελικόπτερο που συντονίζει τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο Πλατανίτσι μετά στις 5:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης και κατακαίει πευκόφυτη περιοχή.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που κατά διαστήματα φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ,γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς οι εστίες είναι διάσπαρτες.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε πως «η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά αποφύγαμε προς το παρόν την εκκένωση. Υπάρχει έντονος άνεμος που αναμένουμε όμως, να κοπάσει νωρίς το απόγευμα. Ωστόσο βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που ο αέρας γυρίσει, ώστε να εκκενωθεί ο οικισμός με σκάφη και πλοία».

Ο ουρανός στην περιοχή της Σιθωνίας έχει γεμίσει καπνούς που είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση.

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού – Συκιάς

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού- Συκιάς έχει αποκλειστεί από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, προκειμένου να διευκολύνεται το έργο της κατάσβεσης.

Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με ανακοίνωσή που εξέδωσε, ενημερώνει τους οδηγούς αλλά και τους πολίτες που κινούνται στη Σιθωνία να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και ζητά να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αστυνομικών.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ