Οδηγήθηκε στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

- Advertisement -

Ο Γιάννος Παπαντωνίου γίνεται ο δεύτερος υπουργός Άμυνας και δεύτερο πολιτικό πρόσωπο τέτοιας εμβέλειας και εκτοπίσματος στα χρόνια της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, που οδηγείται στις φυλακές κατηγορούμενος για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα.

- Advertisement -

 

Ο άνθρωπος που υπέγραψε την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ κι ένας πανίσχυρος υπουργός Άμυνας, από τα κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, είναι προσωρινά κρατούμενος των φυλακών μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογίας του που διήρκεσε σχεδόν δύο ημέρες.

Η ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα (μαζί με τον επίκουρο ανακριτή Γ. Ευαγγέλου) και την εισαγγελέα Αικατερίνη Τσιρώνη αργά το βράδυ γνωμοδότησαν ότι πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Και οι δύο κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συγκεκριμένα 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. “Παράνομο χρήμα” που κατά το κατηγορητήριο συνδέεται με τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία επίσης κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορία την οποία αρνήθηκε. Ωστόσο ούτε εκείνη έπεισε με τις εξηγήσεις της ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Οι δύο κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι αποχώρησαν από τα δικαστήρια με κλούβα και χειροπέδες. Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε πως: “Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά. Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη Δημοκρατία”.

 

- Advertisement -