Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΞεκίνησε το ΔΙΕΚ Ναυπλίου με 7 ειδικότητες

Ξεκίνησε το ΔΙΕΚ Ναυπλίου με 7 ειδικότητες

Η κατάρτιση στο ΔΙΕΚ Ναυπλίου για το εξάμηνο 2018Β ξεκίνησε με 7 ειδικότητες. Η Εκπαίδευση Ενηλίκων αποτελεί βασική συνιστώσα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διά βίου μάθηση. Έχει καθοριστική σημασία για την ανταγωνιστικότητα και την απασχολησιμότητα, την κοινωνική ένταξη, την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και την προσωπική εξέλιξη των ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

 

Οι ειδικότητες στο ΙΕΚ Ναυπλίου είναι:
1. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)
5. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
6. ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Γιατί χρειάζεται;

Σήμερα τα άτομα δεν μπορούν πλέον να βασίζονται, μέχρι το τέλος της ζωής τους, μόνο στις γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν στη βασική τους εκπαίδευση. Η συμμετοχή στην εκπαίδευση και την κατάρτιση καθόλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν δημιουργηθεί από τις ταχύτες αλλαγές στον οικονομικό/τεχνολογικό καθώς και στο κοινωνικό/πολιτισμικό τομέα. Παράλληλα, η Εκπαίδευση Ενηλίκων μπορεί να βοηθήσει ώστε η Ευρώπη να αντεπεξέλθει στην οικονομική κρίση, να καλύψει τις ανάγκες για νέες δεξιότητες και να ενισχύσει την ένταξη ή την επανένταξη στην αγορά εργασίας. Η Εκπαίδευση Ενηλίκων έχει επίσης καθοριστική σημασία για την κοινωνική ένταξη και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην κοινωνία.

Η ζήτηση για Εκπαίδευση Ενηλίκων αυξάνεται συνεχώς. Για τον λόγο αυτό, η Επιτροπή έχει δεσμευτεί να βοηθήσει όλες τις χώρες της ΕΕ να αναπτύξουν συστήματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων που θα χαρακτηρίζονται από ευελιξία, υψηλή ποιότητα, άριστη διδασκαλία, και στα οποία θα συμμετέχουν ενεργά δημόσιοι φορείς, τοπικές αρχές, εργοδότες, κοινωνικοί εταίροι και πολιτιστικές οργανώσεις.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ