Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΝεώτερη ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου για τις βροχές στο επόμενο 48ωρο...

Νεώτερη ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου για τις βροχές στο επόμενο 48ωρο στη χώρα

Είχα επισημάνει και τονίσει στο δελτίο καιρού της Παρασκευής στην ΕΡΤ ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά στο που θα εντοπίζονται οι πιο αξιόλογες βροχοπτώσεις.

Τελικά σημαντικές είναι οι αλλαγές στα προγνωστικά στοιχεία όσον αφορά στις βροχές το επόμενο 48ωρο στη χώρα.

Κι ενώ μέχρι και την Παρασκευή το πρωί όλα έδειχναν ότι οι βροχές εκτός από ποτιστικές θα ήταν και έντονες σε μεγάλο τμήμα της Ελλάδας τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν τις βροχές όχι μόνο να είναι πολύ λιγότερες και περιορισμένες σε έκταση αλλά και τελικά όχι τόσο έντονες όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί (το τελευταίο δεν είναι απαραίτητα κακό).

Κάνοντας κλικ για μεγέθυνση στον προγνωστικό χάρτη θα δείτε ότι μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας οι περιοχές με ανοιχτό πράσινο το πολύ να δεχτούν κατά μέσο όρο από 1 έως 10 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο (όχι κάτι το ιδιαίτερο), οι περιοχές με το σκούρο πράσινο έως και 15 λίτρα (καλούτσικη βροχή), με σκούρο καφέ έως και 20 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο (χορταστική ποτιστική βροχή)!

ΟΙ υπόλοιπες αποχρώσεις των 30 λίτρων/τετραγωνικό μέτρο και πάνω αποτελούν τιμές βροχοπτώσεων οι οποίες χρήζουν μεν προσοχής καθώς μεγάλο ρόλο θα παίξει και η ένταση με την οποία οι συγκεκριμένες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις συγκεκριμένες περιοχές!

Για ότι νεότερο ρίχνετε μια ματιά στη σελίδα μου στο Facebook εδώ:

Mε εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ