Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΕλληνογαλλική Χορωδιακή Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Άργος

Ελληνογαλλική Χορωδιακή Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Άργος

Ελληνογαλλική Χορωδιακή Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:30 στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος.

Συμμετέχουν η Χορωδία Les Voix De Nice από τη Νίκαια της Γαλλίας υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου Albert Tosan και η Χορωδία του Πολιτιστικού συλλόγου Άργους Τελέσιλλα υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου Γιάννη Κόντη.

Στο τέλος της βραδιάς και οι δυο χορωδίες θα συμπράξουν στο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι “Τα παιδιά του Πειραιά”.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ΚΕΔΑΜ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους Τελέσιλλα.

Η μικτή Χορωδία Les Voix De Nice από τη Νίκαια της Γαλλίας έχει 150 ενήλικες τραγουδιστές, έχει τέσσερις φωνές, και δημιουργήθηκε το 1902. Συμμετέχει κάθε χρόνο σε πολλές συναυλίες φιλανθρωπικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα καθώς και σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Το ευρύ ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει γαλλικά τραγούδια παλιά και σύγχρονα, negro spirituals, τραγούδια λειτουργικά, δημοτικά, κλασικά, όπερα, κα.

Σήμερα, μετά από ένα καλλιτεχνικό διάλειμμα τριάντα ετών και χάρη στον Πρόεδρο και Χοράρχη της Albert Tosan, επανήλθε στη θέση της στην πολιτιστική ζωή της Νίκαιας. Ο Chef de Choeur Albert Tosan είναι μουσικός, στιχουργός και τραγουδοποιός. Σπούδασε στο Conservatoire de Nice πιάνο, κλαρινέτο και λυρικά μαθήματα. Έγινε σύμβουλος μουσικής εκπαίδευσης στη σχολική επιθεώρηση Alpes Maritimes. Δίδαξε μουσική στο κολέγιο στην Ecole Normale de Nice και εργάστηκε για την ανάπτυξη χορωδιακού τραγουδιού στα σχολεία. Έγραψε το βιβλίο «Ανθολογία του τραγουδιού της κομητείας της Νίκαιας», το οποίο περιέχει 290 μουσικά κείμενα από αρχαίους και σύγχρονους συγγραφείς και συμπληρώνει το βιβλίο του G. Delrieu που γράφτηκε το 1960.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ