Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς απο υπουργός Εξωτερικών

- Advertisement -

Παραιτήθηκε από την θέση του υπουργού Εξωτερικών ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς, καθώς όπως φαίνεται , το ρήγμα στις σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπόρεσε να υπερκεραστεί. 

- Advertisement -

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την παραίτηση Κοτζιά ήταν η συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, ο οποίος ανέφερε, σε μια σαφή αιχμή προς τον υπουργό Εξωτερικών, ότι όποιος δυσφορεί να κατέβει από το κυβερνητικό σχήμα. Συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών ανέφεραν  ότι ο κ. Κοτζιάς «εθίγη τρομερά από τις επιθέσεις του Πάνου Καμμένου, ότι είναι άνθρωπος του Σόρος και ότι «βουτάει» από κονδύλια».

Μέχρι σήμερα, από τον δημοκρατικό έλεγχο του Κοινοβουλίου περνάνε τα «απόρρητα κονδύλια» μόνον του υπουργείου Εξωτερικών, βάσει νόμου που προώθησε ο κ. Κοτζιάς και ψηφίστηκε από τη Βουλή στην αρχή του 2017. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, ο κ.Κοτζιάς έχει ζητήσει επίμονα από τον πρωθυπουργό να ισχύει ο ίδιος νόμος και για όλα τα υπόλοιπα υπουργεία που στον προϋπολογισμό τους έχουν «απόρρητα κονδύλια». Ενα από τα υπουργεία που έχουν «μυστικά κονδύλια», είναι το υπουργείο Αμύνης. Ο κ.Νίκος Κοτζιάς επανέφερε αυτή την πρότασή του και χτες, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Κάτι που προκάλεσε την επίθεση του κ.Καμμένου στον κ.Κοτζιά.

- Advertisement -