Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔιαγωνισμός για 69 νέων οχημάτων για τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος

Διαγωνισμός για 69 νέων οχημάτων για τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη υπέγραψε το τεύχος της υπ. Αριθμ. 3/2018 Διακήρυξης του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος για την προμήθεια 69 οχημάτων για τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η συνολική εκτιμώμενη αξία του προγράμματος είναι οκτώ εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες περίπου (συγκεκριμένα 8.600.795,50 ευρώ). Η προμήθεια θα γίνει με ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό ανοικτής διαδικασίας , με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, με βάση την βέλτιστη σχέση ποιότητας -τιμής.

Τα οχήματα είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της επιχειρησιακής δράσης των ομάδων του Πυροσβεστικού Σώματος, προς όφελος της προστασίας του κοινωνικού συνόλου, του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας και την εξυπηρέτηση του Δημοσίου συμφέροντος.

Το πρόγραμμα αφορά τρεις Περιφέρειες της χώρας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω των αντίστοιχων Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ), καθώς και από Εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Η δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα, με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διοικητικών διαδικασιών.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ